ΕΛ.ΑΣ.: Δεν αστυνομεύουμε τους πολίτες στα πάρκα και στις παραλίες - Λειτουργούμε συμβουλευτικά
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος με μήνυμά του ξεκαθαρίζει πως ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι να αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών αλλά να λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά τις ημέρες αυτές της πανδημίας.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σε βίντεο που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς της Ελληνική Αστυνομίας:
«Όπως έχει ανακοινωθεί από την Πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.
Στη φάση αυτή, κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία.
Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα τηρούν υποδειγματική στάση. Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών είτε σε πλατείες είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά παρά για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος.
Για τον κορωνοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:30
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία - Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08