Θετική απάντηση Γιούνκερ στους 15 Νομπελίστες για τη στήριξη της έρευνας στην Ελλάδα
«Ευρωπαϊκή υπόθεση» γίνεται η υποστήριξη της έρευνας στα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεσμεύθηκε να υπάρξει θετική έκβαση στο σχετικό αίτημα 15 Νομπελιστών για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου 2015, δεκαπέντε Νομπελίστες και ένας παγκοσμίως καταξιωμένος επιστήμονας, απέστειλαν κοινή επιστολή στον επικεφαλής της Κομισιόν, τονίζοντας ότι προσφέρουν το ακαδημαϊκό παγκόσμιο κύρος τους, ώστε να διαμορφωθεί μία στρατηγική για τον τομέα της έρευνας στην Ελλάδα.
Στόχος είναι οι Έλληνες ερευνητές να παραμείνουν στη χώρα και να επιστρέψουν και άλλοι, οι οποίοι μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr
CULTURE
Από την αρχαία Αίγυπτο, στο Instagram: Πώς η γάτα έγινε παγκόσμιο σύμβολο
08:00
ΚΟΣΜΟΣ
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί χάνουμε την όρεξή μας όταν αρρωσταίνουμε
08:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σταθερή η τουριστική ζήτηση για το Πάσχα: Πώς επηρεάζονται οι κρατήσεις λόγω του πολέμου - Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
07:53
ΕΛΛΑΔΑ
Ανοιχτά σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Ποια και ποιες ώρες θα λειτουργήσουν
07:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ