ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - «Ελπίς»: Αρνητικά τα τεστ των γιατρών σε καραντίνα

Κορωνοϊός - «Ελπίς»: Αρνητικά τα τεστ των γιατρών σε καραντίνα
AP Photo

Αρνητικά βγήκαν τα τεστ για κορωνοϊό σε γιατρούς του «Ελπίς» που μπήκαν σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πριν από μία εβδομάδα εισήχθη ασθενής ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Έγινε εξέταση για COVID-19 και βγήκε αρνητική.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε από Παθολογική κλινική σε Χειρουργική, όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά.

Μετά από τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα, έγινε νέο τεστ και βγήκε θετικό. Εικοσιπέντε υγειονομικοί και η κλινική όπου νοσηλευόταν ο ασθενής, μπήκαν σε καραντίνα.

Νοσούν δύο ασθενείς, δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την Τετάρτη ροέκυψε και νέο περιστατικό θετικού κρούσματος σε ασθενή της Καρδιολογικής κλινικής. Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε επίσης, μία γιατρός.

Οι θετικοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς. Από το προσωπικό του «Ελπίς» μέχρι τώρα νοσούν 4 υγειονομικοί, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Επίσης, να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά, όπως σημειώνουν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ