ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό και δολοφονία

Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό και δολοφονία
ΙΝΤΙΜΕ

Ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των δύο νεαρών κατηγορουμένων και η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του ΜΟΔ επί των ποινών.

Ξέσπασε η μητέρα της

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε μέσα στην δικαστική αίθουσα, τη στιγμή που ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου ζητούσε από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τον εντολέα του.

Τότε η μητέρα της Ελένης είπε: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις. Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Στη συνέχεια η μητέρα αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα φωνάζοντας και κλαίγοντας με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί.

Σημειώνεται ότι έξω από το δικαστήριο είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά την αποχώρηση της από την αίθουσα του δικαστηρίου η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο, διότι δεν αισθάνεται καλά.

«Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη καμία άλλη δολοφονία» φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, μέλη οργανώσεων, κ.ά.

Συγκλόνισε ο πατέρας της φοιτήτριας

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία για την υπόθεση, ο πατέρας της φοιτήτριας είχε παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη, συγκλονίζοντας με τα λόγια του.

«Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του, Ελένης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Περιμένω την ανώτατη ποινή που προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελληνικός ποινικός κώδικας. Αν το ανώτατο ήταν η θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ