ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Ερευνάται ο ρόλος ιδιώτη ψυχίατρου για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες

Δίκη Τοπαλούδη: Ερευνάται ο ρόλος ιδιώτη ψυχίατρου για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες
ΙΝΤΙΜΕ

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ιδιώτη ψυχίατρου, ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντα Ροδίτη καλείται πλέον να αναζητήσει η Εισαγγελία, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει πρακτικά και αντίγραφα της ετυμηγορίας του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της «ψευδούς βεβαίωσης» αλλά και τυχόν «ηθική αυτουργία» στο αδίκημα αυτό. 

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της εισαγγελέως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων, καθώς και του ιδιώτη ψυχίατρου.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο, κάτι που έκανε δεκτό το δικαστήριο.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δύο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

«Καμία άλλη δολοφονημένη ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη», φώναζαν επί ώρα έξω από το Εφετείο της Αθήνας, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας, ενώ η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας «τέρατα» στους δυο κατηγορούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ