ΕΛΛΑΔΑ

Λουτράκι: «Ασφυκτικός ο θάνατος» των τεσσάρων ανδρών μέσα στη σπηλιά - Σενάρια για τον «θησαυρό»

Λουτράκι: «Ασφυκτικός ο θάνατος» των τεσσάρων ανδρών μέσα στη σπηλιά - Σενάρια για τον «θησαυρό»
INTIME NEWS

Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 72, 49, 37 και 35 ετών, που βρέθηκαν νεκροί, σε βάθος πέντε μέτρων μέσα στην σπηλιά Καρμπουνάρι, στην περιοχή του Λουτρακίου, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τα άψυχα σώματά τους, στον ΣΚΑΪ. 

Ωστόσο οι λεπτομέρειες για τον θάνατό τους αναμένεται να δοθούν από τις εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες είχαν μαζί τους μία γεννήτρια και διάφορα εργαλεία, ενώ οι Αρχές κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεσή τους έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άτομο του στενού περιβάλλοντος ενός εκ των θυμάτων.

H γυναίκα που ειδοποίησε τις Αρχές, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων. Μάλιστα, μαζί είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα loutraki365.gr, πληροφορίες θέλουν τους τέσσερις άνδρες να έσκαβαν, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστό προς ποια κατεύθυνση και για ποιο λόγο. Πάντως, το πιο πιθανό είναι ότι έψαχναν για τον αστικό μύθο του θησαυρού των Εβραίων που είχε αρπάξει ο «χασάπης της Θεσσαλονίκης», Μαξιμίλιαν Μέρτεν, και εκτιμούνταν στα 800 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.

Ένα άλλο σενάριο, θέλει τους τέσσερις άνδρες να αναζητούσαν τον θησαυρό του Κιαμήλμπεη, που ήταν ο πιο πλούσιος Τούρκος της Πελοποννήσου, τον οποίο φυλάκισε ο Κολοκοτρώνης το 1821 στην Επίδαυρο, κατά το τοπικό μέσο.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική ενώ έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τις σορούς των τεσσάρων ανδρών.

Σημειώνεται ότι οι σοροί τους βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων. Για την ανάσυρσή τους που ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου, επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Οι πυροσβέστες που βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων ανδρών, δεν διαπίστωσαν κάποια κατολίσθηση μέσα στην σπηλιά.

Οι ταυτότητες των νεκρών

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα του ενός εκ των τεσσάρων ατόμων που βρήκε τραγικό θάνατο, να γνώριζε το σημείο και μάλιστα να τους είχε πάει εκείνη με το αυτοκίνητό της, αφού στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο όχημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις κατοίκους Λουτρακίου και έναν κάτοικο Ισθμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι, ηλικίας 49 ετών κάτοικο Λουτρακίου, έναν συνταξιούχο ηλικίας 70 ετών κάτοικο Λουτρακίου, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Λουτράκι, κάτοικο Λουτρακίου και έναν υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Ισθμίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ