ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για εικόνες συνωστισμού σε αστικά λεωφορεία

Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για εικόνες συνωστισμού σε αστικά λεωφορεία
ΙΝΤΙΜΕ

«Δεν μπορεί σε κάθε λεωφορείο να υπάρχει αστυνομικός. Ευθύνη όλων η τήρηση των μέτρων», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τις εικόνες που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στα λεωφορεία που οδηγούσαν στις παραλίες.

«Η τήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο υπόθεση της Αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών που πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες. Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν γίνεται να υπάρχουν αστυνομικοί σε κάθε μέσο μεταφοράς και σε κάθε παραλία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ατομική προστασία του καθενός», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται πως ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων από το λεωφορείο που -σύμφωνα με τον αποστολέα της- έκανε την διαδρομή Ελληνικό-Σαρωνίδα και το οποίο είναι είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Ο υφυπουργός είπε ακόμη πως η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών που προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.

Παράλληλα, θετικό χαρακτήρισε και τον απολογισμό από τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ