ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Πορεία προς τη Βουλή - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Πορεία προς τη Βουλή - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ ξεκίνησε και η πορεία προς τη Βουλή. 

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου.

To CNN Greece βρίσκεται στο συλλαλητήριο, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν, δηλώνοντας ένα σθεναρό «Όχι» στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας.

«Η τάξη δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε big brother. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την τροπολογία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πλήθος αντιδράσεων υπάρχει τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, λόγω του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την Παιδεία, στο άνοιγμα των σχολείων που έγινε «χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών», αλλά και στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος που θέτει «σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

Ακόμη ένα αίτημα της Ομοσπονδίας είναι να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς σε 3ωρη στάση εργασίας (11 έως 2 μ.μ.)

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση» αναφέρει στη δική της ανακοίνωση η ΔΟΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ