ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι -«Δεν μπορώ να φανταστώ…»: Τα πρώτα λόγια της 34χρονης

Επίθεση με βιτριόλι -«Δεν μπορώ να φανταστώ…»: Τα πρώτα λόγια της 34χρονης
Screen grab από βίντεο

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτήριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό»: αυτά ήταν τα πρώτα -και μοναδικά λόγια- που είπε η 34χρονη γυναίκα που δέχτηκε επίθεση με οξύ στην Καλλιθέα σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας, σύμφωνα με το ΑθηναϊκόΜακεδονικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικοί μίλησαν για λίγα λεπτά με την 34χρονη στην ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η άτυχη γυναίκα, που δέχθηκε την επίθεση χθες το πρωί, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν προσανατολίσει τις έρευνές τους στο κινητό της γυναίκας, ώστε να διαπιστώσουν εάν είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα ή αν είχε διαφορές με άτομα στον περίγυρό της.

Επίσης, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις επαφές με τις οποίες είχε πιο συχνά επικοινωνία μήπως και καταφέρουν μέσα από αυτά τα πρόσωπα να συμπληρώσουν το παζλ των ατόμων θα ήθελαν να της κάνουν κακό.

Σε αυτή τη φάση της έρευνας είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουν φίλους ή συναδέλφους με τους οποίους να ήταν πολύ κοντά η γυναίκα και που ίσως να γνωρίζουν ποιος μπορεί να ήθελε να της κάνει κακό.

Καλλιθέα: Βίντεο - ντοκουμέντα από την επίθεση με βιτριόλι

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η επίθεση έγινε από γυναίκα που φορούσε μάσκα για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Η « μασκοφόρος» περίμενε την 34χρονη έξω από στην εργασία της στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Η άγνωστη δράστης, αφού της έριξε μεγάλη ποσότητα βιτριόλι, εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι συνάδελφοι της νεαρής γυναίκας τη μετάφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η κατάσταση της χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή αρκετά σοβαρή.

Οι Αρχές εξετάζουν και τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, μήπως και έχουν καταγραφεί οι κινήσεις της γυναίκας με τη μάσκα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από την περιοχή, η 34χρονη έφτασε στη δουλειά τις στις 9:00πμ το πρωί και πάρκαρε το αυτοκίνητό της.

Λίγο αργότερα, η άτυχη κοπέλα φαίνεται να περπατάει με αργά και σταθερά βήματα προς την πολυκατοικία όπου δέχτηκε την επίθεση.

Μέσα στην πολυκατοικία, μπροστά από την πόρτα του ασανσέρ, την περίμενε μια άλλη κοπέλα που φορούσε χειρουργική μάσκα και κρατούσε το καυστικό υγρό που της έριξε στο πρόσωπο και το σώμα.

Μόλις μερικά λεπτά αργότερα, όπως φαίνεται από βίντεο φαρμακείου που βρίσκεται στην περιοχή, άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν για να βοηθήσουν την κοπέλα και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ