ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: «Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο» - Τι αναφέρει ο δικηγόρος της 34χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: «Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο» - Τι αναφέρει ο δικηγόρος της 34χρονης
CNN Greece

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι που δέχτηκε μία 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και τον θώρακα.

Νέα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης έδωσε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ειδικότερα, περιγράφοντας το σοκ και τις σωματικές βλάβες που έχει υποστεί η νεαρή γυναίκα από την επίθεση, ο κ. Λύτρας σημείωσε:

«Είναι στο χειρουργείο. Γίνεται το πρώτο χειρουργείο. Την είδα το μεσημέρι. Δεν θέλετε να περιγράψω την κατάστασή της. Είναι καμένη σε όλο της το πρόσωπο, στο αριστερό της χέρι, στο σώμα της. Είναι σε τραγική κατάσταση και σοκαρισμένη. Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο. Κάνουν υπερπροσπάθεια οι γιατροί να σώσουν την όρασή της. Η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν πολλά χειρουργεία και στο μέλλον».

«Αντιλαμβάνεστε ότι είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Εγώ ως όφειλα την ρώτησα κάποια πράγματα. Το μόνο που ανέφερε ήταν αυτό που ήδη γνωρίζετε, ότι όταν πήγε στην εργασία της να πάρει το ασανσέρ βγήκε μία μάλλον γυναίκα –δεν είναι σίγουρη– και της πέταξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και άρχισε να τρέχει. Δεν της είπε κάτι. Δεν υπήρξε διάλογος κανένας», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει μια ιδιομορφία. Η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τιμωρείται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Μίλησα με καθηγητή πανεπιστημίου Χημικό αλλά και γιατρούς. Η ποσότητα παίζει ρόλο. Αν με ρωτάτε, θεωρώ ότι όταν βρεθεί αυτός ή αυτή που έκανε το συγκεκριμένο έγκλημα πιστεύω ότι αυτή θα πρέπει να είναι η κατηγορία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πιστεύω ότι είχε σκοπό να της αφαιρέσει τη ζωή», τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Εμένα μου μετέφερε ότι δεν ξέρει απολύτως τίποτα, δεν είχε διαφορές με κανέναν. Δεν είχε κάποια αντιζηλία. Συνεπώς μου είπε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί. Θα συμφωνήσω ότι αν γνωρίζει το οτιδήποτε θα πρέπει να το πει και να βοηθήσει τις Αρχές», συνέχισε ο ίδιος.

«Υπάρχει ένα περίεργο θέμα. Μπορεί πράγματι να μιλάμε για μια αντιζηλία, κόντρα, κάτι προσωπικό, αλλά έτσι όπως έχει γίνει το συγκεκριμένο χτύπημα, χρειαζόταν επαγγελματισμό», κατέληξε ο δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας. «Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να μικρύνουμε τον κύκλο των υπόπτων» σημείωσαν χαρακτηριστικά, ενώ έχουν συγκεντρώσει και εξετάζουν οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το κτήριο και την ευρύτερη περιοχή.

Τι αναφέρει η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής στο Θριάσιο

Η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ υπογράμμισε πως η άτυχη γυναίκα αυτή τη στιγμή χειρουργείται ενώ «έχει βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον τράχηλο και τα χέρια».

«Το έγκαυμα στο πρόσωπο αφορά σχεδόν όλο το πρόσωπο και το αριστερό μάτι. Αυτή τη στιγμή είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι ότι δεν θα χαθεί το μάτι της, αλλά ακόμη περιμένουμε. Παρακολουθείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από οφθαλμίατρους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ