ΕΛΛΑΔΑ

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εκδήλωση θα δώσει απαντήσεις στην ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εκδήλωση θα δώσει απαντήσεις στην ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που γεννούνται από την ανακοίνωση της ανακάλυψης των βαρυτικών κυμάτων, αναμένεται να δώσει εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο), την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 (πέρας προσέλευσης 18:30). Συνδιοργανωτές είναι το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και προσκεκλημένος ομιλητής ο Δρ. Θεοχάρης Αποστολάτος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήματος Φυσικής, Ε.Κ.Π.Α.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσοι/όσες αγαπούν ή ασχολούνται με την Φυσική και εν γένει τις θετικές επιστήμες, αλλά και σε εκείνους/εκείνες που επιθυμούν να ενημερωθούν έγκυρα για την νέα αυτή ανακάλυψη.

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ, τα Πανεπιστήμια Caltech και MIT και η ερευνητική κοινοπραξία LIGO, ανακοίνωσαν την ανακάλυψη βαρυτικών κυμάτων, ανεπαίσθητων ρυτιδώσεων στον «ιστό» του χωροχρόνου, τα οποία δημιουργήθηκαν από την σύγκρουση δύο μαύρων οπών, περίπου 1 δισ. έτη φωτός μακριά.

Η ανακάλυψη αυτή, εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες και από ανεξάρτητους ανιχνευτές, θα δώσει το έναυσμα για μια νέα εποχή στην Αστρονομία.

Αυτή η ανακάλυψη αποτελεί την οριστική επιβεβαίωση της θεωρίας της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ αναμένεται να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα το Σύμπαν μέσα στο οποίο ζούμε, τόνισε ο Szabolcs Marka, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσεων (και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων), στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου 210 9469631 και 632 (Δευτέρα έως Σάββατο, ώρες: 09:00-16:00).
Oι κωφοί/κωφές, βαρήκοοι/βαρήκοες μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eef.edu.gr

Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), οι σκύλοι- οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Διαβάστε επίσης:

Βαρυτικά κύματα: Η Φυσική αλλάζει για πάντα

Βαρυτικά κύματα: Η επιστήμη κοντά στο «ιερό δισκοπότηρο» του Αϊνστάιν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ