ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Έκαναν την κηδεία ηλικιωμένου και έναν μήνα μετά βρέθηκε ζωντανός

Ρόδος: Έκαναν την κηδεία ηλικιωμένου και έναν μήνα μετά βρέθηκε ζωντανός

Μία... ασυνήθιστη ιστορία διαδραματίστηκε στο νησί της Ρόδου, όταν ένας 73χρονος άνδρας εντοπίστηκε ολοζώντανος ένα μήνα μετά τον επίσημο «θάνατο» και την κηδεία του. 

Την ιστορία έφερε στο φως η τοπική εφημερίδα «Ροδιακή» επικαλούμενη απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες. Τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου, εντοπίστηκε νεκρός σε αποθήκη - γιαπί στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη ένας ηλικιωμένος άνδρας.

Δεδομένης της διεύθυνσης αλλά και του σημείου που βρέθηκε το άψυχο σώμα του άγνωστου άνδρα, οι αρμόδιες αρχές υπέθεσαν ότι πρόκειται για συγκεκριμένο άτομο που διαμένει εκεί και το οποίο είχε μεταφερθεί και άλλες φορές στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Δεν βρέθηκε πάνω του κανένα χαρτί που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και κλήθηκε αμέσως η αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της Ρόδου και εκεί φαίνεται ότι συγγενικό του πρόσωπο βεβαίωσε ότι πρόκειται για τον 73χρονο που διέμενε στην αποθήκη αυτή.

Ενημερώθηκαν όλοι οι συγγενείς και την επόμενη μέρα ακολούθησε κηδεία από γνωστό γραφείο τελετών στη Ρόδο, με τον 73χρονο άνδρα να καταχωρείται και επισήμως ως νεκρός.

Ωστόσο την Τρίτη το βράδυ, τα παιδιά του 73χρονου ενημερώθηκαν ότι ο… υποτιθέμενος νεκρός, ήταν ζωντανός και φιλοξενείτο σε ίδρυμα του νησιού.Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, τους γνωστοποιήθηκε αρμοδίως ότι διέμενε στο ίδρυμα χρονίων παθήσεων στην περιοχή των Κολυμπίων Ρόδου έπειτα μάλιστα από παρέμβαση των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών του νησιού.

Ποιος ήταν ο νεκρός;

Αυτό που απομένει τώρα είναι να διαπιστωθεί ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του ατόμου που βρέθηκε στο σημείο της αποθήκης και το οποίο ετάφη στις 25 του περασμένου μήνα στο νεκροταφείο Ρόδου.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία της Ρόδου, ενώ ξεκινάει έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν αποκλείεται επίσης να διαταχθεί και η εκταφή του πτώματος.

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες κάποιες φορές στο σπίτι του 73χρονου σύχναζε και ένας φίλος του, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ