ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκα με μεταμόσχευση μυελού των οστών έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι με εξωσωματική

Γυναίκα με μεταμόσχευση μυελού των οστών έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι με εξωσωματική

Η γυναίκα από την Αρκαδία που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών έμεινε έγκυος με την πρώτη εξωσωματική και με τη μεταφορά ενός μόνο εμβρύου, ακολουθώντας εξατομικευμένο πρωτόκολλο από τον Παναγιώτη Καλιαντζή, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Παρά το γεγονός ότι ήταν μια κύηση υψηλού κινδύνου (high risk pregnancy), με την κατάλληλη μαιευτική παρακολούθηση και με τη συνεργασία αιματολόγου και ενδοκρινολόγου, η εν λόγω γυναίκα κατάφερε να γεννήσει στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της ένα υγιέστατο μωράκι 3000 gr.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ιδιαίτερα σπάνιο σε παγκόσμια κλίμακα και θεωρείται πραγματικό επίτευγμα στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και της μαιευτικής. Αναμφισβήτητα, η είδηση αυτή προκαλεί σε όλους συγκίνηση και δίνει ελπίδα σε πολλά ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί και ιδιαίτερα σε όσους έχουν ιστορικό σοβαρού νοσήματος.

Ο ιατρός Παναγιώτης Καλιαντζής διαθέτει πολυετή εμπειρία τόσο σε πολύπλοκα μαιευτικά περιστατικά όσο και σε κυήσεις υψηλού κινδύνου. Το πλούσιο βιογραφικό του εξειδικευμένου γυναικολόγου - μαιευτήρα περιλαμβάνει τη μετεκπαίδευσή του στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και την Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο LIVERPOOL WOMENS HOSPITAL, καθώς επίσης και την Ενδοσκοπική Χειρουργική στο ROYAL FREE HOSPITAL του Λονδίνου.

Οι γνώσεις και η μακρόχρονη εμπειρία του τον καθιστούν μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη φροντίδα, γεμάτη σεβασμό σε κάθε γυναίκα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες του ιατρού επισκεφθείτε το https://www.fertilitycare.gr/ ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 7717726.

Παναγιώτης Καλιαντζής
Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή