ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στον επισιτισμό

Ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στον επισιτισμό
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πορεία των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές.

Ειδικότερα, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα, συγκρούστηκαν με μικρή ομάδα αστυνομικών, που ήταν στην είσοδο και στη συνέχεια μέσα από τα κάγκελα της εισόδου τους έριξαν χημικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο συλλαλητήριο έδωσε το «παρών» και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε «Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, να δοθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να απαλλαγούν από τα χρέη και από τις πληρωμές.

Αιτήματα των εργαζόμενων είναι να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων, την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας, αναστολή πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων, όπως επίσης και μηδενικά δημοτικά τέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ