ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία σε λούνα παρκ στον Βόλο: «Δεν φταίω για τον θάνατο του παιδιού» λέει η ιδιοκτήτρια

Τραγωδία σε λούνα παρκ στον Βόλο: «Δεν φταίω για τον θάνατο του παιδιού» λέει η ιδιοκτήτρια
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεύτερη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου πριν από εννιά μήνες έχασε τη ζωή της μία ανήλικη μαθήτρια, διέταξε η Εισαγγελία.

Για την υπόθεση μίλησε ξανά η 73χρονη ιδιοκτήτρια του μοιραίου παιχνιδιού, υποστηρίζοντας πως δεν φταίει εκείνη για τον θάνατο του παιδιού, ενώ σε δηλώσεις προχώρησε και ο δικηγόρος της.

«Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας αυτών των άδικων δηλώσεων σε βάρος μου. Η επίθεση που δέχομαι από την οικογένεια είναι άδικη. Δεν φταίω για τον θάνατο του παιδιού και αυτό είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη», δηλώνει από την πλευρά της η 73χρονη ιδιοκτήτρια του παιχνιδιού στον ΑΝΤ1.

Ο δικηγόρος της, Χρήστος Νάστος, τονίζει ότι «η μητέρα του παιδιού καταφέρθηκε εναντίον της κυρίας. Η κυρία άσκησε νόμιμο δικαίωμά της. Δεν τίθεται θέμα αν έχει χρήματα ή αν δεν έχει χρήματα. Δεν τιμούν τους λέγοντες τέτοια λόγια...».Παραμένει κατασχεμένο το μοιραίο «χαλί»

Σημειώνεται μάλιστα πως η κάτοχος των μηχανημάτων, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα, με αίτημά της ζήτησε να αρθεί η κατάσχεση του εξοπλισμού:

«Ιδιοκτησία της είναι. Θεώρησε ότι το μηχάνημα αυτό έπρεπε να επανέλθει στην κυριότητά της και να το διαθέσει όπως η ίδια θα ήθελε» αναφέρει ο δικηγόρος στο ίδιο μέσο.

Το αίτημά της, ωστόσο, απορρίφθηκε.

Η υπόθεση, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο το περασμένο καλοκαίρι, είχε οδηγήσει στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ αμέσως μετά το δυστύχημα. Τον Δεκέμβριο του 2019, η ιδιοκτήτρια του εξοπλισμού του λούνα παρκ είχε καταθέσει αίτημα για την άρση της κατάσχεσης του παιχνιδιού, προκειμένου να της δοθεί πίσω, πιθανόν για να το εγκαταστήσει σε άλλο λούνα παρκ, που η ανάδοχος αναλαμβάνει ανά την Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το magnesianews.gr, μετά την αρνητική εισήγηση της εισαγγελίας που διερευνά ακόμη την υπόθεση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποφάνθηκε αρνητικά. Στο μεταξύ η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο λούνα παρκ Αλμυρού, ζήτησε επιπλέον προκαταρκτική από το Α.Τ. Αλμυρού, σχετικά με λεπτομέρειες για τη λειτουργία του μηχανήματος («χαλί») που κόστισε τη ζωή στην 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του magnesianews.gr, αναφέρουν ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών συσχετίζει την υπόθεση του Αλμυρού, με άλλη υπόθεση τραυματισμούμαθήτριας σε λούνα παρκ στη Χαλκίδα το 2009, όταν έπεσε από το ίδιο μηχάνημα και η ιδιοκτήτρια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή, για σωματική βλάβη από αμέλεια. Σε επίπεδο προκαταρκτικής, η υπόθεση παρουσιάζει καθυστέρηση, διότι ζητήθηκε το εγχειρίδιο χρήσης του μηχανήματος, προσκομίστηκε, αλλά είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα.

Η εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Χαλκίδας, ώστε αν υπάρχει στην Ελληνική γλώσσα να της διαβιβαστεί, αλλιώς αναγκαστικά θα ζητήσει μετάφραση από την Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να στοιχειοθετήσει κατηγορία κατά της 73χρονης υπεύθυνης της επιχείρησης λούνα παρκ.

Η εισαγγελέας διερευνά την απαγγελία της κατηγορίας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, με ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα, σε βαθμό κακουργήματος.

Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη

Από την πραγματογνωμοσύνη που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας, που διερευνά την υπόθεση, προκύπτει ότι η ισχύς του μοιραίου «χαλιού» του λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15 HP, που ήταν δηλωμένο στις αρχές, οκτώ φορές μεγαλύτερη δηλαδή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ