ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό σύνθημα «απόσυρση τώρα του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται μέχρι τη Βουλή, ζητώντας, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην εφαμοστεί η υπουργική απόφαση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί σύλλογοι, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ, καθώς και άλλοι φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, «η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία».

Πρόκειται για το τέταρτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ