Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά κοντά στις Μαριές - Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
Καίει ακόμη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες, Παρασκευή, το βράδυ στη Ζάκυνθο.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23:21 το βράδυ, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και για την κατάσβεσή της έχει κινητοποιηθεί ισχυρή δύναμη.
Άμεση ήταν και η κινητοποίηση και της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας αλλά μελών της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς, που συνδράμουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.
Οι φλόγες καίνε κοντά στον οικισμό Μαριές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει απαιτηθεί εκκένωση του χωριού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσου imerazante.gr, τα ξημερώματα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε την εκκένωση του χωριού.
Αμέσως άρχισε να χτυπά η καμπάνα του οικισμού, ενώ αστυνομικοί πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους.
Η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου είχε μεριμνήσει για λεωφορεία που θα μετέφεραν τους κατοίκους αλλά είχε κλείσει και ξενοδοχεία στα οποία θα διανυκτέρευαν.
Τελικώς, όμως, ο καιρός άλλαξε και δεν χρειάστηκε εκκένωση του χωριού.
Στο σημείο, αυτή την ώρα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 6 υδροφόρα του Δήμου και 1 μηχάνημα.
: Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 για να μετακομίσουν
01:00
Τουλάχιστον 15 νεκροί από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με ταχύπλοο διακινητών ανοικτά της Χίου (vid)
00:52
Ανοίγουν 60.000 νέες θέσεις εργασίας από προγράμματα της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες
00:30
Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Στο Μαξίμου τα αιτήματά τους
23:59