ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Ισχυρά φαινόμενα στα βόρεια

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Ισχυρά φαινόμενα στα βόρεια
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια, κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας και πιθανώς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στα βόρεια ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Τοπικά, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

0906 RainΑθροιστικό ύψος βροχής κατά τη διάρκεια της Τρίτης 09/06, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Με κόκκινη έλλειψη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης κεραυνικής δραστηριότητας του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του συστήματος TALOS, η κεραυνική δραστηριότητα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα, αναμένεται να είναι αυξημένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

090612 Ltng


Πιθανότητα εκδήλωσης κεραυνικής δραστηριότητας κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 09/06/2020, όπως προβλέπεται από το σύστημα πρόγνωσης κεραυνικής δραστηριότητας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ