Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που συζητείται στη Βουλή, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.
Το ραντεβού των διαδηλωτών είχε δοθεί για τις 19:00 στα Προπύλαια.
Η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι αρκετά μεγάλη, όπως και στο τελευταίο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών που έλαβε χώρα την Τρίτη και ολοκληρώθηκε με σκηνές μικροέντασης.
Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ακόμη και αν το νομοσχέδιο για την Παιδεία ψηφιστεί.
Ο εκπρόσωπος των καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας τόνισε: «Είμαστε εδώ μετά το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο», έκρινε το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό», τονίζοντας, παράλληλα, πως «διαλύει τη δομή του δημόσιου σχολείου».
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, καθώς επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Καταβλήθηκαν 33 εκατ. ευρώ σε 67.746 δικαιούχους για την αγορά λιπασμάτων
23:59
Αραγτσί: «Το Ιράν απέδειξε τη δύναμή του απέναντι στον ακριβότερο στρατό του κόσμου»
23:48
Ανοικτός πόλεμος Μαδρίτης - Ρώμης: Η Ισπανία επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για τους Ιταλούς
23:42
Στο «σφυρί» η μπάλα από το «Χέρι του Θεού» του Μαραντόνα - Μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατ. δολάρια
23:36