ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες συνωστισμού στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη

Εικόνες συνωστισμού στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εικόνες συνωστισμού παρατηρούνται για ακόμη μία ημέρα στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη.

Εκατοντάδες δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι έξω από την υπηρεσία, περιμένοντας να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που έχουν με τα έγγραφά τους.

Οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού δεν τηρούνται.

Στο σημείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στελέχη της ΕΛΑΣ επιχειρούν να επιβάλλουν την τάξη.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί από τα μεσάνυχτα άτομα, ενώ γύρω στις 06:00 το πρωί ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν περί τα 250 άτομα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, βρέθηκε νωρίς το πρωί στην Υπηρεσία τονίζοντας πως 8 στους 10, όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία.

Όπως είπε, έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί όλα μέτρα προστασίας έξω από την Υπηρεσία, ωστόσο, παρότι η ΕΛΑΣ προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη, «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ