ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τις κινήσεις της δράστιδος

Επίθεση με βιτριόλι: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τις κινήσεις της δράστιδος
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Στις εικόνες απο κάμερα ασφαλείας, τις οποίες μετέδωσε ο ΑΝΤ1, εμφανίζεται η δράστις της επίθεσης, φορώντας περούκα και καπαρντίνα, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει για να απομακρυνθεί απο την περιοχή, όπου βρίσκεται το γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη που δέχθηκε την επίθεση.

Το κλειστό κύκλωμα έχει καταγράψει την ίδια γυναίκα στις 19 Μαΐου, για κατόπτευση του χώρου ή ακόμη και για να κάνει την επίθεση, κάτι που όμως δεν έγινε εκείνη την ημέρα.

Η γυναίκα έχει καταγραφεί και την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι, να φορά την ίδια περούκα και την καμπαρντίνα, να απομακρύνεται με ταχύτητα απο το κτήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει, να επιβιβάζεται σε αυτό και να απομακρύνεται απο το σημείο.

Παράλληλα, στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε και βίντεο από τις στιγμές πριν τη σύλληψη της 35χρονης.

Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψη

Μετά από περίπου έναν μήνα ερευνών, η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας την 20η Μαΐου. Στην έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε για να καλέσει ταξί από το σημείο της επίθεσης και η οποία «έδειξε» τελικώς την 35χρονη συλληφθείσα.

H 35χρονη χρησιμοποίησε την τηλεκάρτα μετά την φερόμενη πράξη της για να κάνει ένα τηλεφώνημα σε ένανάνδρα από το Μπαγκλαντές. Αυτό ήταν και το κομβικό στοιχείο το οποίο οδήγησε τις Αρχές στην αποκάλυψη της ταυτότητας της γυναίκας που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής όταν πήραν τα χέρια τους την ανάλυση της τηλεκάρτας που χρησιμοποίησε η 35χρονη για να καλέσει ταξί και να φύγει από το σημείο της επίθεσης διαπίστωσαν ότι εκτός από τις τρεις κλήσεις που είχε κάνει στην εταιρεία ραδιοταξί υπήρχε και μια κλήση σε έναν αλλοδαπό στον οποίο απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί και όπως διαπίστωσαν ήταν την ημέρα που είχε επικοινωνήσει μαζί του η 35χρονη για μια προσωπική της δουλειά.

Οι αστυνομικοί ρώτησαν τον αλλοδαπό ποια είναι αυτή η γυναίκα που επικοινώνησε μαζί τους και λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν η 35χρονη.

Αυτό ήταν το πρώτο και το πιο ουσιαστικό στοιχείο για να βάλουν στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί τη γυναίκα και να εντοπίσουν το πρωί της Πέμπτης, μέσα στην τσάντα της την τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει και μάλιστα λίγο αργότερα να εντοπίσουν και την περούκα, την καμπαρντίνα αλλά και το σακίδιο.

Επιμένει στην αθωότητά της

Επιμένει στην αθωότητά της η 35χρονη που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συλληφθείσα έχει κλειστεί στον εαυτό της και αρνείται να δει ακόμη και τους συγγενείς της.

Μετά τη σύλληψή της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

103940812 290277328823537 5746251377744726064 n


Η 35χρονη κατηγορούμενη / Πηγή: Facebook

Σημειώνεται πως στην 35χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το πλημμέλημα της απείθειας.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου αναμένεται να ζητήσει και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Τι είπε ο δικηγόρος της 35χρονης

Έξω από την Ευελπίδων βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 35χρονης.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος:

«Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης. Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Τι κατέθεσε ο σύντροφος της 35χρονης

Ο σύντροφος της 35χρονης κατέθεσε την Πέμπτη στις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο άνδρας, δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το θύμα.

Ακόμη, είπε ότι η 35χρονη θεωρούσε, λανθασμένα, ότι η 34χρονη έμπαινε εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους.

«Η 34χρονη την είχε δει 2-3 φορές»

«Την είχε δει δύο – τρεις φορές σε φιλικές γιορτές και τίποτα περισσότερο», ανέφερε στο CNN Greece ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, αναφερόμενος στην φερόμενη ως δράστρια και κατά πόσο σχετίζεται με το φιλικό περιβάλλον της.

Στη συνέχεια, είπε πως «δεν πρόκειται για μία γυναίκα που αποτελούσε πρόσωπο από το ευρύτερο περιβάλλον της 34χρονης. Ήταν απλώς μία γνωστή της».

Το κίνητρό της, όπως όλα δείχνουν, ήταν η ερωτική αντιζηλία.

Όσον αφορά στην ψυχολογική κατάστασή της, ο δικηγόρος της ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι: «Είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα. Όπως φαντάζεστε αυτό που της συνέβη είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο. Η ψυχολογία της είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη, γι' αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Το οικογενειακό περιβάλλον της Ιωάννας έχει πληροφορηθεί τα καταιγιστικά στοιχεία για την 35χρονη, φερόμενη ως δράστρια και είναι όλοι συγκλονισμένοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Τα ερωτήματα που αναμένονται να απαντηθούν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 34χρονης, είναι πολλά και αποκαλυπτικά, όπως για ποιον λόγο έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα η δράστρια, από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, τι πυροδότησε την συγκεκριμένη αντιζηλία, θα την αναγνωρίσει η άτυχη Ιωάννα; Όλα αυτά θα ταιριάξουν τα κομμάτια του παζλ για το αποτρόπαιο έγκλημα, αμέσως μετά την σύνταξη της δικογραφίας, τόνισε ο κ. Λύτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ