ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακό έμφραγμα μέχρι τον Προμαχώνα (εικόνες από drone)

Κυκλοφοριακό έμφραγμα μέχρι τον Προμαχώνα (εικόνες από drone)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με drone από ψηλά με τις ουρές χιλιομέτρων που σχηματίζονται από τις νταλίκες στον Προμαχώνα που φτάνουν μέχρι το Παλαιόκαστρο.

Ο δρόμος για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι μπλοκαρισμένος από νταλίκες και απελπισμένους οδηγούς που περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν τα σύνορα για να καταφέρουν να περάσουν. Ελάχιστοι είναι οι τυχεροί και όσοι βρίσκονται μπροστά.

Το αντι-μπλόκο που έχουν στήσει οι Βούλγαροι μεταφορείς δυσκολεύει την κατάσταση. Όσοι μεταφέρουν αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα, αλλά οι υπόλοιποι που μεταφέρουν τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά κινδυνεύουν να χαλάσουν και να τερματιστεί άδοξα ένα ακόμα δρομολόγιο που ξεκίνησε μετ'εμποδίων.

Οι οδηγοί κατανοούν τον αγώνα των αγροτών, όμως δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτός ο αγώνας να είναι σε βάρος όλων αυτών των ανθρώπων και των εταιρειών που μεταφέρουν τα προϊόντα τους. Είναι μέρες αποκλεισμένοι και ανησυχούν πως εάν συνεχιστεί το μπλοκάρισμα θα μείνουν και άλλες μέρες στο δρόμο, ενώ δεν αποκλέιεται να γίνουν και επεισόδια με τους αγρότες.

Αν και οι περισσότεροι είναι εφοδιασμένοι πιστεύουν πως δεν αξίζουν να περνάνε αυτή την ταλαιπωρία και την αγωνία αν θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ο δίκαιος αγώνας των αγροτών γίνεται εις βάρος κάποιων άλλων ανθρώπων που παλεύουν και αυτοί για το μεροκάματο σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

Τι έγραψαν οι αγρότες στο Facebook

“Συνεχίζεται το κλείσιμο των συνόρων εδώ και 5 ημέρες για όλα τα οχήματα. Βλέπεται την ουρά που έχει δημιουργηθεί και κοντεύει την Σέρρες”.

“Την Κυριακή θα συμμετάσχουμε στην συνάντηση στην Νίκαια και συνταζομάστε σε αυτήν την γραμμή”.

“Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε διάλογο-συνάντηση χωρίς να τεθούν θέματα ασφαλιστικού-φορολογικού”.

“Συναντήσεις που είναι φτιαγμένες. Δεν πρόκειται να πάμε”.

“Μακάρι να δώσουν πάντως λύσεις αν και θυμίζουν 2009”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ