ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε για βιασμό 19χρονης ΑμεΑ ο ένας από τους δολοφόνους της Τοπαλούδη

Καταδικάστηκε για βιασμό 19χρονης ΑμεΑ ο ένας από τους δολοφόνους της Τοπαλούδη
INTIME NEWS

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε την Παρασκευή το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 19χρονο Αλβανό που δολοφόνησε την Ελένη Τοπαλούδη και έναν 23χρονο Ρομά, για το βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη «Δημοκρατική» της Ρόδου, το περιστατικό είχε σημειωθεί λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά την άγρια δολοφονία, την 18η Νοεμβρίου 2018 της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Ελένης Τοπαλούδη (για την οποία καταδικάστηκε μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη) ο 19χρονος ισοβίτης Αλβανός κατηγορούνταν ότι βίασε λίγες ημέρες μετά μαζί με τον 23χρονο Ρομά και τη 19χρονη κοπέλα.

Η εισαγγελική πρόταση νωρίς το πρωί της Παρασκευής ήταν καταδικαστική και για τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, «με σαφήνεια κατέθεσε η παθούσα ότι τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου πήγε μια βόλτα και τελικά βιάστηκε και από τους δύο. Δεν υπήρχε συναίνεση. Η παθούσα λέει ότι τη χαστούκισε ο αλβανικής καταγωγής».

Μάλιστα, η κοπέλα αντιμετώπισε μετατραυματικό σοκ και όπως υποστήριξε ο ιατρός ψυχίατρος η συμπεριφορά της κοπέλας έχει αλλάξει μετά τον βιασμό.

Όπως ανέφερε στην πρότασή της η Εισαγγελέας, η κοπέλα δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να καταγγείλει άμεσα το συμβάν. Αυτό που την προέτρεψε να το κάνει ήταν το γεγονός ότι ο 19χρονος Αλβανός εμπλέκεται στην υπόθεση και μιας άλλης κοπέλας.

«Είναι άδικο»

Στην απολογία του ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος αναφέρθηκε αρχικά στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη λέγοντας «εντάξει με την Τοπαλούδη, σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό όμως σήμερα εδώ είναι άδικο, ήξερα με ποιους πήγαινε η 19χρονη, ήξερα πως της άρεσα», συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αναφέρθηκε στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και υποστήριζε αναφορικά με τη 19χρονη πως όλα έγιναν με την συγκατάθεσή της.

Παράλληλα δήλωσε πως είπε ψέματα στους αστυνομικούς και τον δικηγόρο του «είχα περάσει bullying στον Αυλώνα, ακούστηκαν και όσα έκανα στη 19χρονη και καταλαβαίνετε τι έγινε στις φυλακές που δεν έχουν μορφωτικό επίπεδο».

«Βοήθησα την Ελένη Τοπαλούδη, ο άλλος την πέταξε»

Σε ερώτηση του προέδρου για το αν είχε ερωτική διάθεση τρεις μέρες μετά τη δολοφονία απάντησε: «Εγώ την βοήθησα την Ελένη, ο άλλος την πέταξε. Εγώ μετά από αυτό δεν έβγαινα. Το περιστατικό αυτό έγινε μετά την Τοπαλούδη. Έχω καταλάβει γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Ο ένας λόγος είναι οικονομικός γιατί η οικογένεια της 19χρονης ζητά αποζημίωση και κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν την 19χρονη να καταγγείλει βιασμό. Καταλαβαίνω τι γίνεται από πίσω».

Στην απολογία του ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βασανίστηκε από αστυνομικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ