ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή Μαρκέλλα: Βίντεο - ντοκουμέντο «φωτίζει» την απαγωγή - Ποιους αναζητούν οι Αρχές

Μικρή Μαρκέλλα: Βίντεο - ντοκουμέντο «φωτίζει» την απαγωγή - Ποιους αναζητούν οι Αρχές
Screen Grab / Youtube

Την άκρη του νήματος ως προς τις συνθήκες της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας αναζητούν οι Αρχές, καθώς τα ερωτήματα παραμένουν ως προς το ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω από την αρπαγή του ανήλικου κοριτσιού, κατά την επιστροφή από το σχολείο στο σπίτι του.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την απαγωγή της 10χρονης. Σε αυτό, που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος, το 10χρονο κοριτσάκι φαίνεται να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη κοκκινομάλλα γυναίκα, η οποία – σύμφωνα με τους αστυνομικούς – σχετίζεται με την υπόθεση.

Εκτός από τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο μαζί με τη 10χρονη Μαρκέλλα, οι αστυνομικοί αναζητούν και έναν ηλικιωμένο άντρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις Αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Στο πλευρό της Μαρκέλλας ομάδα παιδοψυχολόγων

Στο νοσοκομείο παραμένει από το Σάββατο η 10χρονη Μαρκέλλα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται υπό την παρακολούθηση παιδοψυχολόγων.

Η μικρή είδε ελάχιστα τη μητέρα της, η οποία μέχρι αργά χθες το βράδυ κατέθετε στις αστυνομικές Αρχές.

«Την είδα χθες είναι καλά, απλά νοσηλευεται για τις πρώτες βοήθειες. Είναι τρομαγμένη και κουρασμένη», σύμφωνα με το δημοσίευμα του voria.gr.

Την ίδια ώρα, την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης, η οποία εντοπίστηκε το Σάββατο στην περιοχή της Καλαμαριάς, προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικές Αρχές.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν ένα προς ένα όλα τα στοιχεία για την εξαφάνιση του παιδιού. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί επίσης εξονυχιστικούς ελέγχους για την παραμικρή πληροφορία που θα μπορούσε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.

Για την υπόθεση έχει δώσει στοιχεία στην αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού. Ο κ. Γιαννόπουλος, ανέφερε πως υπήρχαν πληροφορίες, που οδηγούσαν σε άτομα του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος της μικρής.

«Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, ο αδερφός της, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση: «το παιδί ήταν πάρα πολύ βρώμικο, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το είχαν κρυμμένο σε κάποιον στάβλο ή κάπου με πολλή βρομιά. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να την απείλησαν και να της είπαν να μην πει τίποτα στην αστυνομία. Το παιδί ήταν σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει».

Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε πως η Μαρκέλλα «δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει».

«Δεν με αφήνουν να μιλήσω ούτε με αυτούς ούτε με την αδερφή μου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν.

«Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

«Την είχαν με χειροπέδες»

Η Μαρκέλλα εντοπίστηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη. Είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο όταν βρέθηκε φαινόταν εξουθενωμένη.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στον δρόμο με τη σχολική της τσάντα στους ώμους.

Κατά την ίδια μαρτυρία, επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

«Σε πρώτη φάση μου είπε "μην παίρνετε το 100"» φαίνεται, μάλιστα, να είπε η μικρή στον μάρτυρα.

Η Κατερίνα Σεραφημίδου, η γυναίκα που μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου βρήκε τη 10χρονη Μαρκέλλα, δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα thestival.gr ότι μέχρι να παραληφθεί από την αστυνομία το κορίτσι μιλούσε μαζί της για να την ηρεμήσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, είπε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες και ότι την πείραξαν και πονούσε. Η 10χρονη φέρεται επίσης να είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο η γυναίκα που την πήρε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ