ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα: Η 10χρονη αναγνώρισε τη γυναίκα που κρύβεται πίσω από την αρπαγή της

Μαρκέλλα: Η 10χρονη αναγνώρισε τη γυναίκα που κρύβεται πίσω από την αρπαγή της

Σε γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογενείας της 10χρονης Μαρκέλλας φαίνεται να επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να πέσει «φως» στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της ανήλικης, η οποία χάθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα και βρέθηκε τελικώς, σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, στην Καλαμαριά.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από τη μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης και η τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Σε καλή κατάσταση η 10χρονη - Ξεπερνάει το αρχικό σοκ

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους.

Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της που τη συνάντησε την Κυριακή.

Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την μέχρι στιγμή εξέτασή της.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

«Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, ο αδερφός της, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση: «το παιδί ήταν πάρα πολύ βρώμικο, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το είχαν κρυμμένο σε κάποιον στάβλο ή κάπου με πολλή βρομιά. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να την απείλησαν και να της είπαν να μην πει τίποτα στην αστυνομία. Το παιδί ήταν σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει».

Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε πως η Μαρκέλλα «δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει».

«Δεν με αφήνουν να μιλήσω ούτε με αυτούς ούτε με την αδερφή μου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν.

«Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

«Την είχαν με χειροπέδες»

Η Μαρκέλλα εντοπίστηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη. Είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο όταν βρέθηκε φαινόταν εξουθενωμένη.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στον δρόμο με τη σχολική της τσάντα στους ώμους.

Κατά την ίδια μαρτυρία, επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

«Σε πρώτη φάση μου είπε "μην παίρνετε το 100"» φαίνεται, μάλιστα, να είπε η μικρή στον μάρτυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ