ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αναφέρει η αποκαλυπτική έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το οξύ

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αναφέρει η αποκαλυπτική έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το οξύ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έχει συντάξει το τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων για το βιτριόλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά της 34χρονης Ιωάννας.

Από την πρώτη στιγμή, δείγμα του υγρού είχε μεταφερθεί για εξέταση και τα συμπεράσματα είναι ανατριχιαστικά, καθώς ο αρμόδιος που συντάσσει και το πόρισμα ξεκαθαρίζει στο επίσημο έγγραφο ότι:

«Πρόκειται για θειικό οξύ... Ισχυρότατο διαβρωτικό και καυστικό οξύ. Το θειικό οξύ έχει ιδιότητες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία. Σε επαφή με το δέρμα δρα ως ερεθιστικό διαβρωτικό διεισδύει εύκολα σ’ αυτό και προκαλεί εγκαύματα. Είναι καταστροφικά επικίνδυνο για τους οφθαλμούς, όπως και μετά από κατάποση η εισπνοή των ατμών του. Οι ατμοί του θειικού οξέος μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε ιστούς στην ρινική κοιλότητα το στόμα και το αναπνευστικό σύστημα. Προκαλούν ερεθισμό, εγκαύματα, βήχα μείωση της αναπνευστικής ικανότητας και σοβαρή έκθεση στο θάνατο».

Η επίσημη έκθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει συντάξει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και δημοσιεύει το CNN Greece.

Καταγράφεται δε πως έγινε «δειγματοληψία των δύο δειγμάτων υγρού» και πως το συμπέρασμα είναι «ότι τα δείγματα υγρού που βρέθηκαν στα δύο σημεία της επιφάνειας του διαδρόμου της εισόδου του κτηρίου στην οδό Θησέως 214 και Μπουμπουλίνας στην Καλλιθέα ήταν εξαιρετικά πυνκά διαλύματα θειικού οξέως (H2SO4)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ