ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι - Αποκαλυπτική μαρτυρία: Υπό παρακολούθηση για μήνες η 34χρονη

Επίθεση με βιτριόλι - Αποκαλυπτική μαρτυρία: Υπό παρακολούθηση για μήνες η 34χρονη
INTIME NEWS

Όπως προκύπτει από καταγγελία που περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για την υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι, μία μυστηριώδης γυναίκα που φορούσε μαύρα, φαίνεται πως παρακολουθούσε την Ιωάννα από τον Ιανουάριο, στη γειτονιά όπου διαμένει, στο Μοσχάτο.

Την αρχική καταγγελία έκανε αρχικά ένας 15χρονος μαθητής, ο οποίος γυρνώντας από το φροντιστήριό του, είδε μία γυναίκα να κρύβεται στην πρασιά πολυκατοικίας, κοντά στο σπίτι του θύματος. Την ίδια καταγγελία επανέλαβε ο πατέρας του, που επίσης την είδε να παρακολουθεί το σπίτι της 34χρονης.

Ο κ. Άρης, γείτονας της 34χρονης Ιωάννας, μίλησε στο Mega αποκαλύπτοντας ότι η άτυχη κοπέλα βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετό καιρό.

«Την είδα εγώ, την είχε δει ο γιος μου, η σύζυγός μου, την είδα αρκετοί και θορυβηθήκαμε γιατί την βλέπαμε επί μέρες. Είχαν γίνει κάποιες κλοπές στη γειτονιά και θεωρήσαμε ότι κρατάει τσίλιες για κλοπή. Στις 22 του Γενάρη την αντιληφθήκαμε για πρώτη φορά. Γύριζε το παιδί στο σπίτι, βλέπει στην πρασιά μια φιγούρα με σκούφο, καλυμμένο το πρόσωπο με κασκόλ και με ένα κινητό που είχε ανάψει τον φακό. Δεν είχε δει αν είναι άντρας ή γυναίκα. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι, πραγματικά είδα τη συγκεκριμένη φιγούρα στην πρασιά της πολυκατοικίας και ρώτησα αν ψάχνει κάτι. Δεν απάντησε και έφυγε τρέχοντας», ανέφερε ο κ. Άρης.

«Εκείνο το βράδυ, επειδή θορυβηθήκαμε μίλησα με την αστυνομία και ζήτησα να έρθει περιπολικό στη γειτονιά, φοβούμενος ότι κάτι τρέχει. Πράγματι πέρασε περιπολικό, αλλά το άτομο είχε φύγει. Όταν την είδα στα σκαλιά, διαπίστωσα ότι ήταν γυναίκα, από τον σωματότυπο», συνέχισε ο ίδιος.

«Το επόμενο απόγευμα διαπιστώθηκε από τη σύζυγό μου ότι ήταν πάλι κάτω από το μπαλκόνι και περιφερόταν επί μιάμιση ώρα. Με πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου, αλλά μέχρι να έρθω, εξαφανίστηκε», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι η κατηγορούμενη. Εγώ είδα ένα καλυμμένο πρόσωπο με κασκόλ, ήταν νύχτα. Μόνο τα μάτια της είδα. Δεν μπορώ να πω αν ήταν η κατηγορούμενη. Ήταν μια σχετικά ψηλή γυναίκα, με κανονικό σωματότυπο», εξήγησε ο κ. Άρης.

«Πιστεύω ότι εάν υπάρχει δυνατότητα να δουν τα κινητά τηλέφωνα στις 22-23-24 Γενάρη, θα διαπιστώσουν αν ήταν το στίγμα στο σημείο αυτό», κατέληξε ο γείτονας της 34χρονης.

Δείτε ολόκληρη την αποκαλυπτική μαρτυρία:

Συγκλονίζει ο ξάδελφος της 34χρονης

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο ξάδερφος του θύματος περιγράφει την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια της 34χρονης:

«Ο πόνος που βλέπω σε αυτούς τους ανθρώπους δεν τον έχω δει ούτε σε απώλεια. Ο πόνος είναι μεγαλύτερος. Η Ιωάννα και η οικογένεια της κάθε μέρα ξυπνάνε μπροστά σε ένα τοίχο ακόμα πιο ψηλό. Αυτά που έχουν γραφτεί για την Ιωάννα είναι λασπολογεία. Είναι τίμια, εργατική κοπέλα. Η Ιωάννα ξέρει τι γίνεται αντιλαμβάνεται και είναι πολύ δύσκολο».

Ερωτηθείς για την 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση και τη σχέση της με την Ιωάννα, ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν είχε επαφές μαζί της».

«Αποστασιοποιημένη» η 35χρονη κατηγορούμενη

Προβληματισμό στις Αρχές προκαλεί η περιγραφή της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, για την 35χρονη φερόμενη ως δράστρια, εν αναμονή της απολογίας της την Τρίτη.

Οι Αρχές έχουν προβληματιστεί καθώς, όπως δήλωσε η Ιωάννα, η 35χρονη φερόμενη ως δράστρια φορούσε μαύρη μάσκα, ερχόμενη έτσι σε αντίθεση με τις εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, όπου η κατηγορούμενη φαίνεται να φοράει άσπρη μάσκα.

Ωστόσο, μπορεί η φερόμενη ως δράστρια να είχε τον χρόνο να πετάξει τη μάσκα, σύμφωνα με το Star.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι μία μαρτυρία των πρώτων ημερών έλεγε πως η δράστις έφυγε τρέχοντας και πέταξε στους θάμνους μια μαύρη μάσκα.

Η κατηγορούμενη περιγράφεται από τις Αρχές ως «σκληρή και αποστασιοποιημένη». Συγκεκριμένα, αρνείται να δει ακόμη και τους ανθρώπους του στενού της κύκλου, με εξαίρεση τον αδερφό της που την επισκέφθηκε για να της αφήσει μερικά ρούχα.

Η φερόμενη ως δράστρια εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα και να μην απαντά σε καμία ερώτηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της «δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα της εδώ και τρεις μέρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ