ΕΛΛΑΔΑ

Τιμητική διάκριση στη δημοσιογράφο Κάτια Τσιμπλάκη από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Τιμητική διάκριση στη δημοσιογράφο Κάτια Τσιμπλάκη από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος τίμησε τη δημοσιογράφο Κάτια Τσιμπλάκη, συνεργάτιδα του CNN Greece, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Νέο Φως» για την προβολή του έργου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή έλαβε χώρα, χθες Κυριακή 14 Ιουνίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.

Ο Πατριάρχης μίλησε για έναν προς έναν τους συνεργάτες του στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, οι οποίοι είχαν άριστη συνεργασία με την κ. Τσιμπλάκη και αμφότεροι σέβονταν και εκτιμούσαν το έργο τους. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος Νάρκισσο, τον Επίσκοπο Ταμιάθεως Γερμανό και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τότκα.

Δίδοντας στην δημοσιογράφο Κάτια Τσιμπλάκη το παράσημο του Τιμίου Σταυρού του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου είπε ότι στο εξής θα είναι η πρέσβειρα αγάπης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς τα ΜΜΕ. Επικαλούμενος τα λόγια του Μακαριστού Πατριάρχη Παρθένιου, είπε απευθυνόμενος στην κ. Τσιμπλάκη: «Μην μας ξεχνάς».

«Η πορεία σου θα είναι πολύ όμορφη. Θα σου δώσει πολλές χαρές ο Θεός. Θα δεις ότι θα διακονήσεις σε μεγάλα πόστα, τότε λοιπόν στη βουή του χρόνου και των γεγονότων, ένα φυλακτήριο, μια γωνίτσα της καρδιάς σου ας παραμείνει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, ας παραμείνει το Αποστολικό Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Αξία και ευλογημένη να είσαι», είπε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος αναφέρθηκε στις πνευματικές αρετές της κ. Τσιμπλάκη αλλά και επαίνεσε τον προσφορά της στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με τα ρεπορτάζ που έκανε – μεταξύ άλλων και στο CNN Greece.

Η δημοσιογράφος Κάτια Τσιμπλάκη, από την πλευρά της, είπε ότι νοιώθει ταπεινότητα «καθώς στέκομαι μπροστά σας και μπροστά στο θρόνο του Ευαγγελιστή Μάρκου που ίδρυσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας». Μίλησε για τις Αιγυπτιώτικες ρίζες της αλλά και για τους γονείς της που προσεύχονται για τον Πατριάρχη που περπατά ώρες ατέλειωτες και κάτω από δυσμενείς συνθήκες στην Αφρική για να προσφέρει στα παιδιά που στερούνται νερό, φαγητό και χάδι, «στους συνανθρώπους μας που μοιρολατρικά τους αποκαλούμε εμείς οι πολίτες της Δύσης, ανθρώπους ενός κατώτερου θεού, να είστε υγιής και να συνεχίσετε να κρατάτε αναμμένο το φως της ανθρωπισμού και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που φωτίζει όλο τον πλανήτη».

Ιδιαίτερα συγκινημένη μίλησε και για τη συμπαράσταση που έχει δεχθεί από τον Πατριάρχη Θεόδωρο και υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αντάξια της τιμητικής διάκρισης που έλαβε: «Η ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση μου δίνει μεγάλη χαρά. Ταυτόχρονα για μένα είναι ένα μεγάλο βάρος καθώς οφείλω να σταθώ αντάξια αυτής. Να υπερασπίζομαι, το δίκαιο, την αγάπη, τον ανθρωπισμό, την Εκκλησία του Χριστού. Σας ευχαριστώ για την μέγιστη τιμή που μου κάνετε αλλά και για τα λόγια παρηγοριάς και τις προσευχές σας κάθε φορά που λύγιζα. Για το ΦΩΣ που μου δίνατε όταν γύρω μου όλα έμοιαζαν μαύρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ