ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα: Την επιμέλεια της 10χρονης διεκδικεί ο αδερφός της

Μαρκέλλα: Την επιμέλεια της 10χρονης διεκδικεί ο αδερφός της
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την επιμέλεια της 10χρονης Μαρκέλλας διεκδικεί ο 26χρονος αδερφός της, ο οποίος το πρωί της Τρίτης έφτασε στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του αδερφού της μικρής, Ανθούλα Ανάσογλου, υπήρξε ακρόαση από την Εισαγγελέα Ανήλικων που συνοδεύτηκε από μεγάλη συζήτηση και ετοιμάζεται αίτηση για την επιμέλεια της μικρής, αν τυχόν δεν κριθεί κατάλληλο το περιβάλλον της μητέρας.

«Θα γίνει έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον. Προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς» δήλωσε η δικηγόρος στο grtimes.gr.

Επιπλέον, η κ. Ανάσογλου πρόσθεσε πως «ζητήσαμε άδεια να την επισκεφτούμε στο Ιπποκράτειο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν».

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση, και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας», ανέφερε η δικηγόρος και τόνισε πως «οι έρευνες είναι σε πολύ καλό δρόμο και είναι θέμα ωρών αν όχι ημερών (σ.σ να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες)».

Τέλος, πρόσθεσε ότι φαίνεται πως είναι πρόσωπο αναγνωρίσιμο.

Αναφορικά με την κατάσταση της 10χρονης Μαρκέλλας η δικηγόρος του αδερφού της είπε πως είναι καλά και ότι πρώτο μέλημα αποτελεί το παιδί να ξεχάσει αυτή την εμπειρία.

«Έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι...»

Η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων έχει προκαλέσει σύγχυση στον αδερφό της 10χρονης, Χρήστο Βεράμη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του.

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», σημείωσε ο κ. Βεράμης.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο κ. Βεράμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ