ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Εύοσμος: Βαρύ το κατηγορητήριο για μητέρα και κόρη

Δολοφονία Εύοσμος: Βαρύ το κατηγορητήριο για μητέρα και κόρη
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων ασκήθηκε στις δύο γυναίκες - σύζυγος και κόρη – που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για την 45χρονη σύζυγο του θύματος και την 18χρονη κόρη τους, ενώ μέχρι να απολογηθούν στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, και να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, παραμένουν σε καθεστώς κράτησης. Οι κατηγορούμενες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 18χρονη φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά ότι ο 49χρονος πατέρας της τη βίαζε από την ηλικία των 14 ετών, ενώ θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της ισχυρίστηκε πως υπήρξε και η 45χρονη. Όπως ανέφερε η τελευταία, υπό αυτές τις συνθήκες εκείνη αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι παίρνοντας μαζί της και τα δύο τους παιδιά, ενώ κατά καιρούς φέρεται να φιλοξενείτο σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Η ίδια φέρεται στο μεσοδιάστημα να είχε συνάψει σχέση με άλλο άνδρα με τον οποίο απέκτησε παιδί. Κατόπιν παρότρυνσης όμως του γιου τους -ο οποίος ήταν εκείνος που βρήκε νεκρό τον 49χρονο το βράδυ της περασμένης Κυριακής- επέστρεψαν στο σπίτι όπου ζούσαν επί της οδού Ιθάκης στον Εύοσμο, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Καθώς φαίνεται -σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν προανακριτικά- συνεχίστηκε η εις βάρος τους κακοποίηση και επιπλέον υπήρξε διαμάχη με αφορμή οικονομικές διαφορές.

Η οικογενειακή τραγωδία κορυφώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν μάνα και κόρη κατηγορούνται ότι μπήκαν στο υπνοδωμάτιο του άνδρα όπου αφού τον ακινητοποίησαν του κατάφεραν αλλεπάλληλες θανατηφόρες μαχαιριές στο λαιμό και χτυπήματα στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες της Αστυνομίας αναστατώνοντας το σπίτι ενώ πέταξαν το μαχαίρι σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μητέρα και κόρη, που έφτασαν στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, θα κρατηθούν μέχρι την απολογία τους.

79636e0d9fd2ab972ca9d8de0a4c9e9d XL copy


Πηγή: Thestival.gr

Τι είπε ο δικηγόρος τους

«Πάνω σε μια στιγμή απόγνωσης, έφτασαν σε αυτή την απονενοημένη πράξη, η οποία εκείνη στη στιγμή φάνταζε ως η μοναδική λύση για να σωθούν από τα δεινά τα οποία έχουν υποστεί» δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος των δύο γυναικών, Ιάκωβος Ψωμιάδης.

Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε πως οι δύο γυναίκες προέβησαν σε αυτή την πράξη όταν η μητέρα έμαθε από την κόρη της πως ο 49χρονος την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

«Ήταν μια πράξη εν βρασμώ» υπογράμμισε ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ