ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα 10χρονης Μαρκέλλας: Θέλω τη χειρότερη τιμωρία για τη γυναίκα που την πήρε

Μητέρα 10χρονης Μαρκέλλας: Θέλω τη χειρότερη τιμωρία για τη γυναίκα που την πήρε
INTIME NEWS/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όλα τα σενάρια εξετάζουν οι αρχές σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας που είχε αίσια έκβαση, με τις αστυνομικές έρευνες να στρέφονται πλέον και εκτός Θεσσαλονίκης

Για ένα παιδί πελαγωμένο και τρομαγμένο έκανε λόγο η μητέρα της 10χρονης που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star. «Προσπαθούμε να το συνεφέρουμε για να μην φοβάται», είπε και σημείωσε:

«Εμείς δεν έχουμε εχθρούς, ούτε έχουμε γυναίκες που να είναι φίλες μας και να πω ότι θα πάρουν το παιδί μας για τον α’ ή β’ λόγο».

«Τη συγκεκριμένη ημέρα μου "είπε μανούλα, μπορείς να έρθεις να με πάρεις;". Το έχω βάρος που δεν πήγα να την πάρω, γιατί ίσως την προλάβαινα και ίσως να μην γινόταν ό,τι έγινε. Όταν το είπα αυτό στην αστυνομία μου είπαν "μπορεί να γινόταν τη δεύτερη ημέρα ό,τι ήταν να γίνει"».

«Ορκίζομαι ότι δε θα την αφήσω από τα χέρια μου έτσι και την πιάσουν, γι’ αυτό που έκανε στο παιδί μου. Αν θα βρεθεί αυτή η γυναίκα, δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω έτσι. Έτσι όπως είδα το παιδί μου. Θέλω τη χειρότερη τιμωρία για τη γυναίκα που πήρε το παιδί μου», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεπεράσει τόσο εύκολα. Όταν είδα ότι δεν τη βρίσκω πουθενά, έλεγα Θεέ μου φέρ’ την μου και ό,τι θες από μένα».

Όσο για τον εάν σχετίζεται κάποιος υπερήλικας με την υπόθεση, απάντησε: «Θα μας το έλεγε ότι "συνάντησα αυτόν"».

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «όλες οι εξετάσεις βγαίνουν "τζάμι", δεν έχει πειραχτεί πουθενά το παιδί, ούτε ναρκωτικές ουσίες, ούτε τίποτα. Τα σημάδια τα είχε εδώ πάνω (σ.σ. δείχνοντας τον βραχίονα), μελανιές. Πουθενά αλλού, ούτε στα νεφρά. Πονούσε, επειδή ήταν νηστικό τόσες ώρες».

Η μητέρα της πρόσθεσε πως οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι περπατάει με ένα άτομο. «Μια γυναίκα αδύνατη, με κόκκινα μαλλιά, κοντά. Αλλά, όταν βγαίνει στον κεντρικό δρόμο, φαίνεται να φορά κουκούλα», δήλωσε, τονίζοντας ότι μόνο η μικρή μπορεί να πει ποια ήταν αυτή η γυναίκα.

Από την πλευρά της, η θεία και νονά της μικρής είπε πως το παιδί δέκα χρόνια τώρα μεγάλωνε σε ένα περιβάλλον με πολλή αγάπη και φροντίδα και υπογράμμισε πως δεν θέλει ούτε να σκεφτεί πως το παιδί μπορεί να φιλοξενηθεί από ίδρυμα.Νωρίτερα έγινε γνωστό, με βάση τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων, ότι στον οργανισμό της ανήλικης ανιχνεύτηκαν φαρμακευτικές ουσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις των ψυχοτρόπων ουσιών.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος.

Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς».

«Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ