ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα: Τα ναρκωτικά και τα αναπάντητα ερωτήματα – Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες

Μαρκέλλα: Τα ναρκωτικά και τα αναπάντητα ερωτήματα – Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Εντείνονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, μετά και την διαπίστωση πως στη μικρή χορηγήθηκε κοκτέιλ κοκαΐνης με οπιούχες ουσίες.

Μάλιστα, οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Το πρόσωπο που αναζητούν οι Αρχές φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του grtimes.gr.

Αναγνωρίστηκε δε, κατά τις ίδιες πηγές, από την ίδια την ανήλικη, ωστόσο, προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Κοκτέιλ κοκαΐνης με οπιούχες ουσίες δόθηκε στην 10χρονη

Στη 10χρονη δόθηκε κοκτέιλ κοκαΐνης με οπιούχες ουσίες -ένας συνδυασμός αρκετά επικίνδυνος- κατά τη διάρκεια της αρπαγής της, σύμφωνα με τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις στο κορίτσι δόθηκε ένας συνδυασμός σκληρών κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών, το λεγόμενο «speedball».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ANT1, τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη μαθήτρια προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Από την άλλη πλευρά, η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Οι αστυνομικοί καλούνται να βρουν απάντηση στο ερώτημα, εάν οι δράστες που χορήγησαν στη Μαρκέλλα αυτά τα ναρκωτικά γνώριζαν την αντικρουόμενη επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό και εάν ναι, μήπως αυτό φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών Αρχών, η χορήγηση των ναρκωτικών ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Πλέον θεωρείται βέβαιο πώς πέραν του σοκ λόγω της αρπαγής, η λήψη των εν λόγω ναρκωτικών ουσιών ευθύνεται για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η 10χρονη αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.Τα μεγάλα ερωτήματα

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την έρευνα που διεξάγεται για τον εντοπισμό των απαγωγέων της 10χρονης Μαρκέλλας. Ο κλοιός γύρω από την κοκκινομάλλα, η οποία φέρεται να είναι εκείνη που πλησίασε το μικρό κορίτσι και το πήρε μαζί της, στενεύουν.

Η γυναίκα που αναζητείται, φέρεται να ανήκε στο φιλικό ή και οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας.

Βασικό ερώτημα αποτελεί και το κίνητρο των απαγωγέων. Ενώ, ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα, είναι το γιατί οι απαγωγείς εγκατέλειψαν τη 10χρονη.

Έρευνες στο οικογενειακό της περιβάλλον

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

22787130


Ο αδερφός της 10χρονης - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς».

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση, και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας», ανέφερε η δικηγόρος και τόνισε πως «οι έρευνες είναι σε πολύ καλό δρόμο και είναι θέμα ωρών αν όχι ημερών (σ.σ να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες)».

Τέλος, πρόσθεσε ότι φαίνεται πως είναι πρόσωπο αναγνωρίσιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ