ΕΛΛΑΔΑ

Η ΒΙΑΝΕΞ χορηγός στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Η ΒΙΑΝΕΞ χορηγός στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (15/06/2020) για πρώτη φορά εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του νέου κορονοϊού. Η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε ήταν στους χορηγούς της διοργάνωσης.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης περιλάμβαναν αρχαιρεσίες για νέο Διοικητικό και Γενικό Συμβούλιο, έγκριση του Απολογισμού Πεπραγμένων για το 2019, του Ετήσιου Απολογισμού για την οικονομική χρήση που έληξε, καθώς και του Προϋπολογισμό για το 2020.

Τα μέλη του ΣΕΒ εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον κ. Θεόδωρο Φέσσα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου επί τρεις συνεχείς θητείες (2014-2020). Επίσης, τη θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αναλάβει ως νέο μέλος του ΔΣ ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης.

Στην απογευματινή Ανοιχτή Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, στα μέλη του ΣΕΒ μίλησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου.

Στην ομιλία του κ. Παπαλεξόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΕΒ και στάθηκε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας. Στις προτεραιότητες που θέτει ο ΣΕΒ περιλαμβάνονται τα εξής:

- Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η αντιμετώπιση της πανδημίας και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

- Τα οικονομικά μέτρα, πέρα από την προστασία των αδυνάτων, πρέπει να στηρίζουν κατά προτεραιότητα τις θέσεις εργασίας και την παραγωγή (προϊόντων και υπηρεσιών), έτσι ώστε να διαφυλαχθεί κατά το δυνατόν ο ευάλωτος υγιής παραγωγικός ιστός της χώρας. Οι πρωτοβουλίες που ήδη ανέλαβε η κυβέρνηση, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

- Οι επερχόμενοι ευρωπαϊκοί πόροι αποτελούν νέα ευκαιρία να ξεφύγουμε από το ιστορικό χαμένων ευκαιριών και κατασπατάλησης του παρελθόντος. Η ενίσχυση των επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές, αλλά και των ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων, βοηθούν ταυτόχρονα και βραχυπρόθεσμα και στρατηγικά.

- Συνέχιση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων (αδειοδότηση, χωροταξία, ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, μείωση της γραφειοκρατίας, φορολογική νομοθεσία, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας, διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς), που αφορούν κυρίως στην άρση εμποδίων.

- Διατύπωση συγκροτημένης βιομηχανικής πολιτικής, ευθυγραμμισμένης με την αντίστοιχη της Ε.Ε..

- Εξασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας.

- Συστηματική ενίσχυση της καινοτομίας.

- Προσανατολισμό ικανών πόρων για επενδύσεις στις κατάλληλες υποδομές, ιδιαίτερα ψηφιακές, ενεργειακές, κυκλικής οικονομίας και logistics.

- Στοίχιση πίσω από κρίσιμες επιταγές τις εποχής: την ψηφιακή επανάσταση, τις απαραίτητες δεξιότητες στην εργασία και την πράσινη ανάπτυξη.

Ο ΣΕΒ συμπληρώνει φέτος 113 χρόνια και εκπροσωπεί επιχειρήσεις που παράγουν το 46% του συνολικού κύκλου εργασιών, το 41% των εταιρικών εσόδων, απασχολούν το 10% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (ασφαλισμένων στο ΙΚΑ) και αποδίδουν το 27% των εταιρικών φόρων. Στα μέλη του ΣΕΒ προστέθηκαν την τελευταία εξαετία 340 επιχειρήσεις, ενώ το 70% των μελών του ανήκουν στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ