ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Τι δυσκόλεψε τους μαθητές στα Αρχαία Ελληνικά

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Τι δυσκόλεψε τους μαθητές στα Αρχαία Ελληνικά
ΙΝΤΙΜΕ

Τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων του νέου συστήματος στα Αρχαία Ελληνικά ήταν πρωτότυπα ως προς τη ζητούμενη ενότητα του διδαγμένου κειμένου, αναφέρει η Γιωργία Μακρή, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος Αρχαίων Ελληνικών του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Όπως λέει η καθηγήτρια, η 9η ενότητα που ζητήθηκε και διδάχθηκε φέτος για πρώτη φορά, αναφέρεται στο ρόλο της παιδείας και την ψυχή του ανθρώπου και απαιτούσε προσεκτική μελέτη για την κατανόηση της.

Το αδίδακτο κείμενο, δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες νοηματικές δυσκολίες, όμως κάποιοι ζητούμενοι γραμματικοί τύποι ίσως να δυσκόλεψαν ορισμένους μαθητές. Η ερώτηση του συντακτικού ήταν σχετικά εύκολη και μπορούσαν οι περισσότεροι μαθητές να απαντήσουν σωστά. Γενικότερα στα δύο μέρη του διαγωνίσματος υπήρχε μια ισορροπία, επομένως ένας καλά διαβασμένος μαθητής θα μπορούσε να απαντήσει επαρκώς.

Τα θέματα των εξετάσεων του παλαιού συστήματος ήταν πιο απαιτητικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Συγκεκριμένα στο διδαγμένο κείμενο έγινε ένας πρωτότυπος συνδυασμός δύο ενοτήτων των Ηθικών Νικομαχειών του Αριστοτέλη, γεγονός που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα έτη.

Τα θέματα ήταν σαφή και κατανοητά, ενώ το αδίδακτο κείμενο ήταν κοινό με το νέο σύστημα. Μόνο το τελευταίο θέμα του συντακτικού διαφοροποιούταν και ήταν πιο απαιτητικό, απευθυνόμενο σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

«Σε γενικά πλαίσια, ο συνδυασμός σωστής μελέτης και κριτικής σκέψης θα οδηγήσει τους μαθητές σε ικανοποιητικά αποτελέσματα», καταλήγει.

Δείτε εδώ τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές στα Αρχαία Ελληνικά με το νέο σύστημα

Δείτε εδώ τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές στα Αρχαία Ελληνικά με το παλιό σύστημα

Οι απαντήσεις στα Αρχαία

Δείτε εδώ τις απαντήσεις των θεμάτων στα Αρχαία Ελληνικά με το νέο σύστημα

Δείτε εδώ τις πρώτες απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά με το παλιό σύστημα

Το CNN Greece σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2020 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2020, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ