ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καρέ - καρέ η συγκλονιστική στιγμή διάσωσης βρέφους που κατάπιε καρύδι

Πάτρα: Καρέ - καρέ η συγκλονιστική στιγμή διάσωσης βρέφους που κατάπιε καρύδι
Screengrab

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια γιατρών να σώσουν τη ζωή ενός βρέφους 10 μηνών που το βράδυ της Κυριακής κατάπιε ένα καρύδι, στην Πάτρα.

Το «φως» της δημοσιότητας είδε και βίντεο από τη συγκλονιστική διάσωση του μικρού Οδυσσέα.

Το μωρό εισήχθη αμέσως στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου αφαιρέθηκε στο χειρουργείο ένα κομμάτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένο από το ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου και εισήχθη στην Εντατική.

Ωστόσο, έπειτα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο κομμάτι, σε σημείο, μάλιστα, που ήταν αδύνατο να αφαιρεθεί με άκαμπτο βρογχοσκόπιο. Την επόμενη, Δεύτερα, όταν και σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του έγινε βρογχοσκόπηση με εύκαμπτο βρογχοσκόπιο. Εκεί, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος που δημιουργούσε σοβαρή ατελεκτασία στον σύστοιχο πνεύμονα.

Ο Οδυσσέας παρουσίαζε ήδη εικόνα συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) με σοβαρότατη υποξυγοναιμία.Έτσι, κρίθηκε επικίνδυνο να μεταφερθεί στην Αθήνα και την Τρίτη οι γιατροί έκαναν ακόμη μια προσπάθεια, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά από τα επεμβατικά τμήματα του Νοσοκομείου και έγινε με επιτυχία η αφαίρεση του ξένου σώματος.

Ο μικρός σήμερα βρίσκεται διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ