ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις για την διάνοιξη της οδού Αγ. Δημητρίου

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις για την διάνοιξη της οδού Αγ. Δημητρίου
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME

Εργασίες κατεδάφισης κτισμάτων για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου ξεκίνησαν συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Για σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση, που συνδέει την Αγίου Δημητρίου στην περιοχή μεταξύ Τριανδρίας και Τούμπας, έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα. Παράλληλα τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα βελτιώσει σημαντικά την κυκλοφορία και θα προσφέρει «ανάσα» σε χιλιάδες πολιτών.

«Επιτέλους θα έχουμε μια σύνδεση της Τούμπας και της Τριανδρίας, μια επέκταση της Αγίου Δημητρίου μέχρι τη Λαμπράκη. Η σύνδεση αυτή θα προσφέρει πνοή, θα δώσει μια γρήγορη διέξοδο σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη και μια γρήγορη έξοδο προς τον περιφερειακό», ανέφερε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, τονίζοντας ότι υπήρξε σαφής εντολή από τον δήμαρχο για την ολοκλήρωση παρόμοιων έργων, τα οποία είχαν μείνει στα συρτάρια».

«Από τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, μέχρι σήμερα, προχωρήσαμε με διαδικασίες εξπρές -με διαδικασίες fast track- τις απαλλοτριώσεις, τις αποζημιώσεις, τις αδειοδοτήσεις για να αρχίσουν οι κατεδαφίσεις, αλλά και τη μελέτη της διάνοιξης», επισήμανε ο κ. Ζέρβας.

Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι η σημερινή παρέμβαση αποτελεί ένα μόνο κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των συνθηκών κυκλοφορίας στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ