ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Πώς αξιολιολογούνται τα θέματα της Άλγεβρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Πώς αξιολιολογούνται τα θέματα της Άλγεβρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στο δεύτερο και τελευταίο μάθημα Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι μαθητές κλήθηκαν να διαγωνιστούν στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

«Βατά» σε γενικές γραμμές φαίνεται πως ήταν τα θέματα που «έπεσαν».

Ειδικότερα, ο Βασίλης Συμεώνογλου, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του ομίλου φροντιστηρίων «Πουκαμισάς», σχολιάζοντας τα θέματα αναφέρει ότι τα περισσότερα ήταν «αρκετά βατά», με μία μικρή εξαίρεση το Θέμα Δ.

Αναλυτικότερα:

Το Θέμα Α ήταν «κλασικό θέμα θεωρίας»

Το Θέμα Β ήταν «κλασικό θέμα στατιστικής με συμπλήρωση στατιστικού πίνακα». Όσον αφορά στη συμπλήρωση του πίνακα, πρόκειται για «ένα σχετικά εύκολο ερώτημα». Μάλιστα, ο κ. Συμεώνογλου τονίζει ότι με την προϋπόθεση πως οι μαθητές είχαν συμπληρώσει σωστά τον πίνακα, τότε «το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο υποερώτημα ήταν σχετικά εύκολα να απαντηθούν».

Το Θέμα Γ ήταν βατό σε γενικές γραμμές, με το τρίτο υποερώτημα, μάλιστα, να χαρακτηρίζεται «αρκετά βατό».

Τώρα, από την άλλη, το Θέμα Δ ήταν «αρκετά απαιτητικό θέμα για τους μαθητές», ειδικά το τέταρτο υποερώτημα και ίσως να δυσκόλεψε «αρκετά τους μαθητές».

Δείτε εδώ τα θέματα που «έπεσαν» στην Άλγεβρα

Δείτε εδώ τις απαντήσεις των θεμάτων

Από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Το CNN Greece σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2020 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2020, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες, όπως και σε όλα τα μαθήματα εκτός του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου όπου η διάρκεια εξέτασης θα είναι τέσσερις ώρες.

Μετά το σημερινό μάθημα θα επιστρέψουν το Σάββατο με τα εξής μαθήματα: Στοιχεία μηχανών, Ανατομία-Φυσιολογία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

programma epal

Για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, που εξετάζονται με το νέο σύστημα, οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή, 19 Ιουνίου, με τα μαθήματα Προσανατολισμού: Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Για τους υποψήφιους των ΓΕΛ που εξετάζονται με το παλαιό σύστημα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ