Κομισιόν: Ξεκινά ξανά η μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα
Την επανεκκίνηση του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Ειδικότερα, είπε ότι «καθώς οι περιορισμοί αρχίζουν να χαλαρώνουν προετοιμαζόμαστε για τη βασική φάση του προγράμματος το οποίο συντονίζεται από την Κομισιόν» και συμπλήρωσε ότι «μετεγκαταστάσεις 600 παιδιών και νέων ξεκινούν ξανά αυτό το μήνα με την επόμενη μεταφορά να είναι στις 27 Ιουνίου προς την Πορτογαλία» όπου θα μεταφερθούν 25 ανήλικοι.
Ο Ανταλμπέρ Γιανζ, σημείωσε ότι από τον Απρίλιο έχουν γίνει δύο επιχειρήσεις, προς τη Γερμανία (47 ανήλικοι) και το Λουξεμβούργο (12 ανήλικοι), ενώ εχθές οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στην Ιρλανδία στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τον κ. Γιανζ, οι μετεγκαταστάσεις θα γίνουν σταδιακά στη διάρκεια πολλών μηνών έτσι ώστε να υπάρχει η διαβεβαίωση ότι οι χώρες μπορούν να υποδεχτούν καταλλήλως τους ανήλικους. Παράλληλα, έκανε έκκληση για αλληλεγγύη από όλα τα κράτη-μέλη.
SPONSORED
Adriatique: Εντυπωσιακό μουσικό experience στην Αθήνα – Live visuals και δυνατά beats από την Allwyn
10:22
Στον Άρειο Πάγο σήμερα στις 12 ο Τσίπρας - Καταθέτει την ιδρυτική διακήρυξη
10:20
Αναδρομικά 2024: Άνοιξαν οι τροποποιητικές δηλώσεις - Ποιους αφορά
10:16
Χατζηδάκης: Να προχωρήσουμε στον δρόμο της εθνικής ευθύνης - «Καρκίνωμα» ο λαϊκισμός
10:05