ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τον γιατρό - «μαϊμού»: Γιατρός από τον Βόλο ελέγχεται για εμπλοκή του στην υπόθεση

Νέα στοιχεία για τον γιατρό - «μαϊμού»: Γιατρός από τον Βόλο ελέγχεται για εμπλοκή του στην υπόθεση
INTIME

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την δράση του 47χρονου γιατρού – «μαϊμού», ο οποίος υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr ο 47χρονος είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στο Βόλο, καθώς Αθηναίος γιατρός με ιατρείο -παράρτημα στο Βόλο, ελέγχεται για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο εν λόγω γιατρός, έχει νόμιμη άδεια για τη λειτουργία του ιατρείου από τον Ιατρικό Σύλλογο, έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ως επισκέπτης γιατρός στην πόλη του Βόλου, όπως πληροφορήθηκε το magnesianews και επισκεπτόταν το Βόλο 2-3 φορές την εβδομάδα.

Οι Αρχές ελέγχουν όμως εάν παρείχε το ιατρείο του και στον 47χρονο ή εάν είχε άλλου είδους εμπλοκή με τον γιατρό – «μαϊμού». Την ίδια ώρα, στο κάδρο μπαίνει και ένας γιατρός από τη Λαμία, που και εκείνος ελέγχεται για εμπλοκή του στην υπόθεση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενός είδους συνεργασία των τριών τους χωρίς να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες.

Πώς δρούσε

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ιατρός από την Ελβετία τουλάχιστον από το 2016. Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια πέντε μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική - αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση - συναίνεση ιατρών των κλινικών.

Εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή και σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Επίσης, αναλάμβανε τον συντονισμό χωρίς τη συμμετοχή του, όμως ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών καθώς και κατά το εξιτήριο.

Προέβαινε στην εκτίμηση - αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

Εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του, ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή τον γιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συστηνόταν σε κάποιους ως ανηψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανηψιά άλλου εφοπλιστή.

Εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπεδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Σε άλλες περιπτώσεις, υποσχόταν μεταθέσεις και έκανε και τον μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, είχε προσεγγίσει ακόμα και πρόεδρο εφετών παριστάνοντας τον ιατρό.

Τον Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου και υποσχόταν μεταθέσεις.

Τα χρήματα τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα, είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.

Πώς αποκαλύφθηκε

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανηψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την εκκλησία.

Όταν του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής, ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι' αυτό δε αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε σχετικά με τις γνωριμίες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ