ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στον Εύοσμο: Απολογούνται σήμερα μητέρα και κόρη

Έγκλημα στον Εύοσμο: Απολογούνται σήμερα μητέρα και κόρη
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Απολογούνται σήμερα ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης η μητέρα και η κόρη που κατηγορούνται για τη δολοφονία 49χρονου οδηγού ταξί την περασμένη Κυριακή στον Εύοσμο.

Σε βάρος της 45χρονης συζύγου του θύματος και της 18χρονης κόρης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως μεταδίδει το ΑθηναϊκόΜακεδονικό Πρακτορείο, οι δύο κατηγορούμενες ισχυρίστηκαν προανακριτικά ότι προέβησαν στην πράξη αυτή επειδή ο 49χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Θύμα κακοποίησης ισχυρίστηκε πως ήταν και η σύζυγος του 49χρονου ενώ επικαλέστηκαν και κάποιες οικονομικές διαφορές.

Όπως ανέφερε η μητέρα, υπό αυτές τις συνθήκες εκείνη αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι παίρνοντας μαζί της και τα δύο τους παιδιά, ενώ κατά καιρούς φέρεται να φιλοξενείτο σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Η ίδια φέρεται στο μεσοδιάστημα να είχε συνάψει σχέση με άλλο άνδρα με τον οποίο απέκτησε παιδί.

Κατόπιν παρότρυνσης όμως του γιου τους -ο οποίος ήταν εκείνος που βρήκε νεκρό τον 49χρονο το βράδυ της περασμένης Κυριακής- επέστρεψαν στο σπίτι όπου ζούσαν επί της οδού Ιθάκης στον Εύοσμο, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν προανακριτικά, συνεχίστηκε η εις βάρος τους κακοποίηση.

«Έγκλημα εν βρασμώ ψυχής…»

Έγκλημα εν βρασμώ ψυχής χαρακτήρισε τη δολοφονία 49χρονου οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος της μητέρας και της κόρης, Ιάκωβος Ψωμιάδης.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων αποκάλυψε πως η κόρη είναι αυτή που «κατά βάση επέφερε τα πλήγματα» στον 49χρονο. Μάλιστα, είπε πως η δολοφονία έγινε μόλις η γυναίκα πληροφορήθηκε την κακοποίηση της κόρης της από τον πατέρα της.

«Εκείνο που οδήγησε στη δολοφονία ήταν η αποκάλυψη» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, στάθηκε και στην κακοποίηση που είχε υποστεί η 46χρονη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αφού όπως είπε υπάρχουν και στοιχεία ότι στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί σε ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες.

«Έχει περάσει πολλά» τόνισε χαρακτηριστικά.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ