ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Εντατικότεροι οι έλεγχοι γνησιότητας των πτυχίων

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Εντατικότεροι οι έλεγχοι γνησιότητας των πτυχίων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Εκατοντάδες αιτήματα σε σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού έχουν αποστείλει οι υπηρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), από το 2015, στο πλαίσιο ελέγχου γνησιότητας των πτυχίων των μελών του. Το ΔΣ του ΙΣΑ που συνεδρίασε χθες, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του για την εξέλιξη των ελέγχων, με αφορμή το θέμα του αδίστακτου απατεώνα που έκανε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ από το 2015 έως σήμερα, έχει υποβάλλει 2.139 αιτήματα σε σχολές της Ελλάδας και έχει λάβει 2.057 απαντήσεις, 3.640 αιτήματα σε σχολές του εξωτερικού και έχει λάβει 1.003 απαντήσεις και 1.148 αιτήματα στο ΔΟΑΤΑΠ και έχει λάβει 209 απαντήσεις.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Το ειδεχθές έγκλημα του αδίστακτου απατεώνα που εκμεταλλεύτηκε τον πόνο των ασθενών και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ακόμα και παιδιών προκαλεί οργή. Οι υπηρεσίες του ΙΣΑ εργάζονται πυρετωδώς για τον έλεγχο των πτυχίων των μελών του Συλλόγου παρά το γεγονός ότι κάποια Πανεπιστήμια ξένων χωρών δεν συνεργάζονται», ανέφερε ο κ. Πατούλης. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει και οι ίδιοι οι ασθενείς «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απορρίπτουν θεραπευτικές διαδικασίες που βγαίνουν έξω από τα επιστημονικά όρια και πουλάνε "φρούδες ελπίδες"».

Επίσης σε όλα τα ιατρεία πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο η άδεια λειτουργίας του ιατρείου από τον ΙΣΑ. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει υπόνοιες πρέπει άμεσα να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ