ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Αμετακίνητοι στις θέσεις τους

Μπλόκα αγροτών: Αμετακίνητοι στις θέσεις τους
EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Κλειστά μέχρι τη Δευτέρα παραμένουν τα Τέμπη, κλειστός επ'αόριστον ο Ισθμός και οι Αφίδνες. 

Αύριο οι εκπρόσωποι των μπλόκων έχουν προγραμματίσει νέα πανελλαδική σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια, ενώ τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου είναι ο προγραμματισμένος διάλογος με τον πρωθυπουργό στις 12 το μεσημέρι.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00- 15:00 και 20:00- 23:30) και στο δεύτερο η διέλευση θα διακοπεί από τις 18:30 έως τις 23:30.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά στο κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00 αντίστοιχα) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).
Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ στο χρονικό διάστημα 12.00-00.00 κλείνει και η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς Ε.Ο στο ύψος της Αμφίπολης, από τις 16.00-21.00, θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες από τον μπλόκο της Παλαιοκώμης. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες σε αυτά να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στα διόδια των Μαλγάρων, η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου αποφάσισε να ανοίξουν τα μπλόκα μέχρι το πρωί, λόγω της έντονης βροχόπτωσης αλλά και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά της περιοχής.

Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από τρεις εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

"Μετά τις 16.00 το μεσημέρι, δύναμη από το μπλόκο της σερβικής γέφυρας στα Γιαννιτσά θα μεταβούμε στο τελωνείο Ευζώνων για συμπαράσταση στους συναδέλφους μας", επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της σερβικής γέφυρας, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος. Όπως πρόσθεσε "ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα προβούμε σε αποκλεισμό του δρόμου στο σημείο που έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ".

Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10.00-18.00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Μπλοκαρισμένο το οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο

Κλειστός από τις 6.00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα θα είναι σήμερα ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, ενώ 7.00 με 8.00 το βράδυ οι αγρότες θα κλείσουν τη γέφυρα του Ευρώτα στην Σπάρτη.

Κλειστός επ' αόριστον είναι από τους αγρότες ο Ισθμός σε παλαιά και νέα εθνική οδό στην εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι.

Παράλληλα τα μπλόκα της ΠΑΣΥ στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τα μπλόκα Αγ. Γεωργίου στην Ηλεία, Αιγίου, Δαλαμανάρας Αργολίδας και Χανδρινού Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως συντονίζονται με το μπλόκο της Νίκαιας.

Κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλία

Η Κοιλάδα των Τεμπών εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και θα ανοίξει την Δευτέρα ως δείγμα «καλής θέλησης», κατά την διάρκεια συνάντησης των αγροτών με τον Α Τσίπρα.

Από τις 5 σήμερα το απόγευμα θα κλείσει και πάλι ο επαρχιακός δρόμος Λάρισας-Άγιας (στο Γερακάρι), που συνδέεται με την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα του νομού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ