ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός «μαϊμού»: Νέες καταγγελίες από θύματά του - Έριχνε τις ευθύνες στους ασθενείς

Γιατρός «μαϊμού»: Νέες καταγγελίες από θύματά του - Έριχνε τις ευθύνες στους ασθενείς
Pixabay

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με τον τρόπο δράσης του γιατρού «μαϊμού», ο οποίος εκμεταλλευόταν οικογένειες βαριά αρρώστων για προσωπικό του όφελος.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Star έφερε στο «φως» της δημοσιότητας το περιεχόμενο μία μηνυτήριας αναφοράς των γονέως ενός εκ των θυμάτων του γιατρού και συγκεκριμένα του 16χρονου αγοριού από τις Σέρρες.

Όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορεί το θύμα για το ότι δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία.

«Ανατριχιαστικό είναι ότι τον ακούγαμε να λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί όλα τα δημιουργεί το δύστροπο και αντιδραστικό στη θεραπεία παιδί μας που το έχουμε κακομαθημένο. Τον ακούγαμε τυφλά, με αποτέλεσμα να πιέζουμε το παιδί μας για να καταπίνει όλα τα αηδιαστικά φάρμακα και αποστάγματα που του έδινε ο ‘Κοντός’, να το μαλώνουμε όταν εξέφραζε δυσφορία. Νιώθουμε εκ των υστέρων ότι βασανίζαμε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας, τυφλωμένοι από την ελπίδα και τις ψευδείς παραστάσεις του περί βεβαίας ίασης», αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.



«Οι θεραπείες του ήταν μαρτύριο»

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο ασθενής έπεσε σε κώμα, μέσα στο δωμάτιο του και γεμάτο τύψεις γιατί δεν κατάφερνε να κάνει σωστά τη θεραπεία του. «Συγγνώμη», ήταν η τελευταία λέξη του, όπως – ανατριχιαστικά – περιγράφουν οι γονείς.

«Για ενάμιση μήνα μαρτύρησε, προσπαθώντας να ακολουθήσει τη θεραπεία κάνοντας εμετούς και αδυνατίζοντας μέρα με τη μέρα. Για όλα αυτά μας έλεγε ότι τον έχουμε κακομαθημένο, ότι πρέπει να τον μαλώνουμε να μην τον χαρίζουμε για το καλό του. Και εμείς τον ακούγαμε. Διαχειρίστηκε την πολύτιμη ζωή του παιδιού μου με ψεύτικο τρόπο και εμείς ζούσαμε μέσα στην πλάνη μας».

Ψυχικός καταναγκασμός

Ο «Κοντός» υποδυόταν πολλούς ρόλους με ένα κοινό γνώρισμα: την πειθώ και τον ψυχικό καταναγκασμό. Όπως λένε οι γονείς του 16χρονου νόμιζαν ότι τους υπνώτιζε.

«Είχε το θράσος να μας εμπαίζει ακόμη και όταν το παιδί ψυχορραγούσε στην εντατική. Μας έλεγε ότι σε λίγες ημέρες θα συνέλθει, αφού για όλα έφταιγε μια γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει», συμπληρώνουν οι ίδιοι.

Κάθε μέρα έρχονται στο «φως» και νέες καταγγελίες για τον γιατρό «μαϊμού» που οδήγησε χωρίς ίχνος ανθρωπιάς στον θάνατο τρεις ανθρώπους και εξαπάτησε δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα με το Star, ο αριθμός των θυμάτων του κατηγορουμένου έφτασαν τα 53 άτομα, καθώς μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες οκτώ ακόμα άτομα έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν κι εκείνα στα δίχτυα του, ενώ ο αριθμος αυτός αναμένεται να αυξηθεί με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τη Δευτέρα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι θα ανοίξουν τα στόματα κι άλλων ασθενών και αναμένονται και νέα στοιχεία για την υπόθεση τις επόμενες 48 ώρες.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ