ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτή του Πατέρα: Πέντε δημιουργικοί τρόποι για να την περάσετε μαζί του

Γιορτή του Πατέρα: Πέντε δημιουργικοί τρόποι για να την περάσετε μαζί του
Pixabay

Μπορεί λιγότερο προβεβλημένη από την αντίστοιχη Ημέρα της Μητέρας, όμως η σημερινή Ημέρα του Πατέρα είναι ιδανική ευκαιρία για δημιουργικές και ουσιαστικές στιγμές με έναν από τους πιο ξεχωριστούς ανθρώπους στη ζωή μας. 

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να κάνουμε αυτή τη μέρα αξέχαστη στους ανθρώπους που μας έφεραν στον κόσμο.

Οργανώστε μια ψηφιακή συνάντηση

Μπορεί οι ημέρες της καραντίνας να έχουν περάσει στην Ελλάδα, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι όλοι έχουμε τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επαφής με όλα τα μέλη της οικογένειάς μας. Η Ημέρα του Πατέρα είναι μια καλή ευκαιρία να συναντηθούμε με όσους αγαπάμε αλλά δεν ζουν πολύ κοντά μας.

Μέσω μιας από τις γνωστές πλατφόρμες βιντοκλήσεων –Facebook, Houseparty, Skype και Zoom- μπορείτε να αψηφήσετε τους περιορισμούς και να οργανώσετε μια διαφορετική οικογενειακή συγκέντρωση.

Δείξτε υπομονή αν ο πατέρας σας δεν το έχει ξανακάνει. Κι εκείνος σας δίδαξε πολύ περισσότερα πράγματα απ' ό,τι πιστεύετε και θυμάστε.

Φάτε όλοι μαζί

Η Κυριακή είναι έτσι κι αλλιώς μια ημέρα συνώνυμη με οικογενειακά γεύματα και έντονες συζητήσεις πάνω από το γεμάτο με εδέσματα τραπέζι. Σήμερα έχετε ακόμη έναν λόγο να κάνετε τους γονείς σας, ιδιαίτερα τον πατέρα σας, συνδαιτημόνα σας.

Αλλά ακόμη κι αν δεν τα καταφέρετε να είστε στην ώρα σας για το μεσημεριανό, φροντίστε να περάσετε λίγο χρόνο με τον πρώτο άνθρωπο που σας πήρε στην αγκαλιά του αφού σας αποχωρίστηκε η μητέρα σας.

Φυτέψτε ένα δέντρο στη μνήμη του

Η Ημέρα του Πατέρα είναι πιθανό να ανασύρει μνήμες και να αποτελέσει αφορμή για συγκίνηση για όσους από εμάς θρηνούμε την απώλεια του πατέρα. Το να φυτέψουμε ένα δέντρο στη μνήμη του είναι ένας όμορφος τρόπος για να κρατήσουμε ζωντανή την ανάμνηση του αγαπημένου μας προσώπου μέσω ενός ζωντανού οργανισμού.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, 129 εκατομμύρια εκτάρια δασών, περιοχή σχεδόν ισοδύναμη με το μέγεθος της Νότιας Αφρικής, έχουν χαθεί από τη Γη από το 1990. Χάρη σε εσάς, μπορεί να χαθεί ένα λιγότερο.

Κάντε μια δωρεά στο όνομά του

Αναζητήστε έναν οργανισμό που ασχολείται με ένα θέμα, το οποίο ο πατέρας σας θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό και κάντε μια δωρεά στο όνομά του. Τον συγκινεί η προστασία των ζώων; Των καθαρών θαλασσών; Κάποιο πολιτιστικό θέμα ή μήπως ο αθλητισμός;

Η ιστοσελίδα World Vision θα σας δώσει ιδέες για να φέρετε σε πέρας την αποστολή.

Ξεφυλλίστε οικογενειακά άλμπουμ

Η ψηφιοποίηση της φωτογραφίας έχει αφαιρέσει πολλή από τη μαγεία της αναπόλησης των περασμένων, ευτυχισμένων στιγμών, μέσω των παλιών φωτογραφιών.

Όλο και κάποιο οικογενειακό άλμπουμ θα έχετε ωστόσο φυλαγμένο στο συρτάρι. Αν δεν το έχετε εσείς, θα το έχουν σίγουρα οι δικοί σας.

Ξεφυλλίστε μαζί με τον πατέρα σας το πολυκαιρισμένο αρχείο με τα πρώτα σας λεπτά στη ζωή, τα πρώτα σας βήματα, τα πρώτα, δεύτερα, τρίτα σας γενέθλια και ζητήστε του να σας διηγηθεί ξανά εκείνη την ιστορία από τις διακοπές στη Ρόδο. Βασικά, δεν χρειάζεται καν να του το ζητήσετε, θα σας την πει από μόνος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ