ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός - «μαϊμού»: Δεν δίσταζε να εκμεταλλευτεί ακόμη και ανήλικους καρκινοπαθείς

Γιατρός - «μαϊμού»: Δεν δίσταζε να εκμεταλλευτεί ακόμη και ανήλικους καρκινοπαθείς
Pixabay

Αποτροπιασμό εξακολουθεί να προκαλεί η δράση του 47χρονου ψευτογιατρού που φέρεται ότι εκμεταλλευόταν καρκινοπαθείς και νοσούντες από βαριές ασθένειες προκειμένου να τους αποσπά χιλιάδες ευρώ, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους.

Οι αποκαλύψεις για τις ενέργειες του γιατρού - «μαϊμού» που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας προκαλούν φρίκη, καθώς και ο ίδιος φαίνεται να μη δίσταζε να εκμεταλλεύεται ακόμη και οικογένειες που είχαν μικρά παιδιά, τα οποία έπασχαν από καρκίνο.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταδεικνύουν την δράση του 47χρονου είναι οι ιστορίες της 16χρονης Δέσποινας και του 14χρονου Θεοδόση, τις οποίες έφερε στο φως το «Έθνος της Κυριακής».

Και τα δύο παιδιά είχαν διαγνωστεί με καρκίνο. Η 16χρονη Δέσποινα άρχισε να αργοσβήνει όταν σταµάτησε τις θεραπείες των γιατρών του «Μητέρα» και ξεκίνησε τα θεραπευτικά πρωτόκολλα του ψευτογιατρού, ο οποίος έπεισε τους γονείς για τις «ευεργετικές» ιδιότητες των δικών του φαρµακευτικών παρασκευασµάτων. Αργότερα οι γιατροί του «Αγλαΐα Κυριακού» είδαν τον όγκο να µεγαλώνει και διαπίστωσαν µε βαθιά θλίψη ότι οι εκτιµήσεις του 47χρονου έκαναν λόγο για «ουλοποίηση».

Ο 14χρονος Θεοδόσης έφυγε από τη ζωή πέφτοντας σε κώµα. Μία από τις τελευταίες του επιθυµίες, να φάει ένα σουβλάκι, δεν έγινε δεκτή από τον αυστηρό «γιατρό». Το παιδί είχε τύψεις µέχρι που ξεψύχησε ότι δεν ακολουθούσε σωστά τις συµβουλές του. Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει τις ιστορίες του Θεοδόση και της ∆έσποινας.

Οι γονείς των παιδιών αναζητούσαν µέσω της ∆ικαιοσύνης τον άνθρωπο - «φάντασµα» που εµφανιζόταν µε το όνοµα «Νίκος Κόντος». Τον άνθρωπο που εµπιστεύθηκαν πάνω στην απόγνωσή τους, όµως τα παιδιά τους όχι µόνο δεν είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά σύµφωνα µε τις Αρχές απεβίωσαν γρηγορότερα. Πώς όµως να τον εντοπίσουν αφού γιατρός µε το όνοµα «Νίκος Κόντος» δεν υπάρχει;

Στην περίπτωση της Δέσποινας, ο «γιατρός» αµφισβήτησε, όπως λένε οι γονείς της, ακόµη και την ύπαρξη του όγκου. Αφού απέκλεισε οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα, σύµφωνα µε τα πρωτόκολλα της επιστήµης, δίνοντας τη δική του «φαρµακευτική» αγωγή, όταν η Δέσποινα µπήκε για τελευταία φορά στο νοσοκοµείο οι γιατροί τους ενηµέρωσαν ότι ο όγκος είχε αναπτυχθεί τόσο πολύ που κυριολεκτικά «εξερράγη» µέσα στον εγκέφαλο της µικρής.

Ηταν 7 Οκτωβρίου 2017, όταν η Δέσποινα έφυγε από τη ζωή. Ο Νίκος Κόντος ήταν εξαφανισµένος ήδη από τον Σεπτέµβριο, δεν απαντούσε στις κλήσεις των γονέων της, ούτε εµφανίστηκε έκτοτε, όπως λένε. Οπως προέκυψε από την αστυνοµική έρευνα, το «κρησφύγετό» του ήταν µια βίλα στο Κορωπί, όπου ζούσε µαζί µε τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Στην µηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν µέσω του δικηγόρου τους ∆. Κουσιουρή, τον Μάιο του 2019, σηµειώνουν ότι «αν δεν ακολουθούσαν τις θεραπείες του Κόντου, η κόρη µας είναι σίγουρο ότι θα µπορούσε µε αξιοπρέπεια να συνεχίσει τη µάχη της, έστω µε πειραµατικά σχήµατα θεραπειών σε ελληνικά ή ξένα κέντρα για να παρατείνει τη ζωή της ή και να τη διεκδικήσει».

Αγώνας για την αλήθεια

Οι γονείς της ∆έσποινας ξεκίνησαν µετά τον θάνατό της έναν επώδυνο αγώνα για να ανακαλύψουν τι συµβαίνει µε τον 47χρονο γιατρό, αφού τελικά υποψιάστηκαν ότι κάτι τρέχει µε τον «γιατρό».

Ήρθαν σε επαφή µε µια γυναίκα στη Λάρισα, η οποία πράγµατι τους επιβεβαίωσε ότι αυτός ο άνθρωπος επισκεπτόταν συχνά το σπίτι της για να... βοηθήσει τον άνδρα της. Συµφώνησαν ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, µε το ίδιο «όνοµα», τον ίδιο σωµατότυπο. ∆εύτερο κοινό στοιχείο, το πρόσωπο από το Πήλιο, το οποίο προµήθευε τον Κόντο µε τσάγια, βότανα και άλλα θεραπευτικά «µαντζούνια». Ο «Γολγοθάς» για να σωθεί η Δέσποινα ήταν µακρύς. Αν, όπως περιγράφουν στις µηνυτήριες αναφορές τους οι γονείς της, δεν είχε βρεθεί ο Κόντος στον δρόµο τους, το παιδί τους δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί τόσο. Έκαναν λάθος που πίστεψαν ότι αυτός ήταν ο σωτήρας τους. Και τώρα θέλουν την τιµωρία του. Στην περίπτωση του Θεοδόση, όπως περιγράφεται στη µήνυση των γονέων του, ο όγκος του θα µπορούσε να είχε χειρουργηθεί και πιθανώς να είχε κερδίσει τη µάχη για τη ζωή του.

Σοκ προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει τον τρόπο που χειριζόταν τους ασθενείς του που «έσβηναν» από τις θανάσιμες θεραπείες του.



Όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορεί το θύμα για το ότι δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία.

«Ανατριχιαστικό είναι ότι τον ακούγαμε να λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί όλα τα δημιουργεί το δύστροπο και αντιδραστικό στη θεραπεία παιδί μας που το έχουμε κακομαθημένο. Τον ακούγαμε τυφλά, με αποτέλεσμα να πιέζουμε το παιδί μας για να καταπίνει όλα τα αηδιαστικά φάρμακα και αποστάγματα που του έδινε ο "Κόντος", να το μαλώνουμε όταν εξέφραζε δυσφορία. Νιώθουμε εκ των υστέρων ότι βασανίζαμε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας, τυφλωμένοι από την ελπίδα και τις ψευδείς παραστάσεις του περί βεβαίας ίασης», αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.



«Οι θεραπείες του ήταν μαρτύριο»

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο ασθενής έπεσε σε κώμα, μέσα στο δωμάτιο του και γεμάτο τύψεις γιατί δεν κατάφερνε να κάνει σωστά τη θεραπεία του. «Συγγνώμη», ήταν η τελευταία λέξη του, όπως – ανατριχιαστικά – περιγράφουν οι γονείς.

«Για ενάμιση μήνα μαρτύρησε, προσπαθώντας να ακολουθήσει τη θεραπεία κάνοντας εμετούς και αδυνατίζοντας μέρα με τη μέρα. Για όλα αυτά μας έλεγε ότι τον έχουμε κακομαθημένο, ότι πρέπει να τον μαλώνουμε να μην τον χαρίζουμε για το καλό του. Και εμείς τον ακούγαμε. Διαχειρίστηκε την πολύτιμη ζωή του παιδιού μου με ψεύτικο τρόπο και εμείς ζούσαμε μέσα στην πλάνη μας».

Ψυχικός καταναγκασμός

Ο 47χρονος υποδυόταν πολλούς ρόλους με ένα κοινό γνώρισμα: την πειθώ και τον ψυχικό καταναγκασμό. Όπως λένε οι γονείς του 16χρονου νόμιζαν ότι τους υπνώτιζε.

«Είχε το θράσος να μας εμπαίζει ακόμη και όταν το παιδί ψυχορραγούσε στην εντατική. Μας έλεγε ότι σε λίγες ημέρες θα συνέλθει, αφού για όλα έφταιγε μια γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει», συμπληρώνουν οι ίδιοι.

Κάθε μέρα έρχονται στο «φως» και νέες καταγγελίες για τον γιατρό «μαϊμού» που οδήγησε χωρίς ίχνος ανθρωπιάς στον θάνατο τρεις ανθρώπους και εξαπάτησε δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα με το Star, ο αριθμός των θυμάτων του κατηγορουμένου έφτασαν τα 53 άτομα, καθώς μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες οκτώ ακόμα άτομα έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν κι εκείνα στα δίχτυα του, ενώ ο αριθμος αυτός αναμένεται να αυξηθεί με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τη Δευτέρα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι θα ανοίξουν τα στόματα κι άλλων ασθενών και αναμένονται και νέα στοιχεία για την υπόθεση τις επόμενες 48 ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ