ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονια της 23χρονης Φαίης στη Νέα Μάκρη

Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονια της 23χρονης Φαίης στη Νέα Μάκρη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο Βαγγέλης Στεφανάκης για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Η υπόθεση εισήχθη για τρίτη φορά στο ακροατήριο μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της αναγνώρισης του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, βάσει του οποίου είχαν σπάσει τα ισόβια για τον Στεφανάκη και του είχε επιβληθεί δευτεροβάθμια 20ετής κάθειρξη.

Έτσι ο καταδικασθείς δεν θα αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο αλλά θα μείνει ακόμη επτά χρόνια στη φυλακή.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό επειδή κατά την κρίση της τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο Στεφανάκης είχε ειλικρινή μεταμέλεια. Κι αυτό διότι όπως εξήγησε ο Στεφανάκης αφού χτύπησε πολυ την 23χρονη και εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του, ενώ στη συνέχεια κρυβόταν επί ένα μήνα μέχρι να παραδοθεί στις αρχές.

Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στο συνήγορο του Στεφανάκη και την εισαγγελέα

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επιτέθηκε κατά της εισαγγελέως, κατηγορώντας την ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελεας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι... Όχι τώρα που είναι για φυλακή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ