ΕΛΛΑΔΑ

Αρπαγή Μαρκέλλας: Εξωδικαστικό συμβιβασμό επιδιώκει η πλευρά της 33χρονης

Αρπαγή Μαρκέλλας: Εξωδικαστικό συμβιβασμό επιδιώκει η πλευρά της 33χρονης
ΙΝΤΙΜΕ

H πλευρά της 33χρονης κατηγορούμενης για την υπόθεση αρπαγής της Μαρκέλλας, ζητάει εξωδικαστικό συμβιβασμό, όπως αποκάλυψε ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας της Μαρκέλλας.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Star, ανέφερε ότι η πλευρά της 33χρονης τον πλησίασε προσφέροντας χρήματα στην οικογένεια του κοριτσιού για να μην πάει δικαστικά το θέμα.

«Μου τηλεφώνησε ο συνήγορος υπερασπίσεως της κατηγορουμένης και μου είπε ότι είναι έτοιμοι να αποζημιώσουν οικονομικά την οικογένεια και ότι θα ήθελε να συναντηθούμε και μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο. Μου έστειλε μήνυμα, μάλιστα, να συναντηθούμε στη Βουλιαγμένη που είναι η κατοικία μου κι εγώ του έστειλα μήνυμα ότι σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η υπόθεση δεν είναι μόνο της οικογένειας της Μαρκέλλας, αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και μάλιστα είπα ότι αν η οικογένειά της δεχτεί να κάνει τελικά συμβιβασμό, εγώ δεν μπορώ να είμαι συνήγορος πολιτικής αγωγής», είπε ο κ. Κούγιας.

«Αυτή η εξέλιξη ενισχύει απόλυτα τις ανησυχίες μας ότι δεν ήταν μόνη της, φωνάζουν συνεχώς ότι είναι μόνη της, σαν να θέλουν κάποιοι να το ακούσουν αυτό, σαν να επιτελούν ένα έργο. Σαν να υπάρχει εργολαβία μεταξύ αυτών και κάποιων άλλων. Aν ο Τύπος, τα Μέσα δεν είχαν αναδείξει με τη δημοσιοποίηση της κοπελίτσας αυτό το θέμα, ίσως η μικρή να είχε την τύχη της Μαντλίν που την ψάχνουν ακόμα οι γονείς της», συμπλήρωσε.



Νέα προθεσμία πήρε η «κοκκινομάλλα»

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί, ζήτησε και πήρε από την 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της ανήλικης Μαρκέλλας από την Κάτω Τούμπα.

Η κατηγορούμενη, που βρίσκεται αντιμέτωπη με βαρύτατο κατηγορητήριο για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία, επικαλούμενη -όπως έγινε γνωστό- λόγους υγείας.

Αυτή ήταν και η αιτία που μεταφέρθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός της.

Νέα κατηγορία

Σημειώνεται πως σε βάρος της 33χρονης ασκήθηκε σήμερα συμπληρωματική ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Αυτό γνωστοποίησε ο συνήγορος της, αμέσως μετά τη νέα προθεσμία που πήρε για αύριο (Τρίτη),

Ήδη, εις βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νομικός της συμπαραστάτης, θα υποβάλει στην ανακρίτρια αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η μεταγωγή της στα δικαστήρια έγινε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. Οι αστυνομικοί τη μετέφεραν από την πίσω είσοδο του μεγάρου και την οδήγησαν στον 1ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας. Ύστερα από μια ώρα παραμονής και αφού έλαβε τη νέα προθεσμία επέστρεψε στα κρατητήρια.

Σχολιάζοντας την αλλαγή στάση της κατηγορουμένης, ο δικηγόρος της 33χρονης, Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας δήλωσε ότι «η εντολέας μου ήταν υπό την επήρεια σκληρών ναρκωτικών που είχε κάνει χρήση αλλά και υπό την επήρεια ψυχολογικής πίεσης», όταν ομολόγησε.

«Τώρα που πέρασαν κάποιες ημέρες, ηρέμησε και ξεκαθάρισε το μυαλό της», πρόσθεσε ο κ. Νουλέζας αναφορικά με το γεγονός ότι η πελάτης του αρχικά φέρεται να είχε δηλώσει ότι ασέλγησε στην 10χρονη, κάτι το οποίο στη συνέχεια αναίρεσε.

«Κατασκευάζονται σενάρια και μεγενθύνονται και είναι προκαταβολικά ένοχη», συμπλήρωσε ο δικηγόρος και αποκάλυψε ότι «μου είπε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της, για αυτό και νοσηλεύτηκε για κάποιες ώρες χθες βράδυ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης».

Τέλος, ο κ. Νουλέζας χαρακτήρισε «φανταστικά» τα σενάρια τα περί πορνογραφίας, δηλώνοντας «δύο σέλφι έβγαλαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ