ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν επισκέφτηκε ούτε μια φορά το παιδί»: Η συγκλονιστική κατάθεση γονιού για τον ψευτογιατρό

«Δεν επισκέφτηκε ούτε μια φορά το παιδί»: Η συγκλονιστική κατάθεση γονιού για τον ψευτογιατρό
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Οι αποκαλύψεις για τον γιατρόμαϊμού, που έφτασε στο σημείο να υπόσχεται θεραπεία του καρκίνου με βότανα και έλαια από κάνναβη, όχι μόνο δεν έχουν τέλος, αλλά μέσα από τις καταθέσεις των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους φαίνεται και η αδιάφορη στάση που έδειχνε ο 47χρόνος ακόμα και όταν οι μικροί ασθενείς που ακολουθούσαν τη δήθεν θεραπεία του ήταν κοντά στο τέλος.

Ένας από τους δυο γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, αναφέρει στη μήνυσή του πως ο ψευτογιατρός δεν πήγε ούτε μια φορά να δει το παιδί όταν χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του.

Το CNN Greece φέρνει στο «φως» την κατάθεση γονιού που εκμεταλλεύτηκε ο 47 χρόνος, πουλώντας του ελπίδα και υποσχόμενος ότι θα σώσει το παιδί του, απορρίπτοντας όμως οποιαδήποτε θεραπεία έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«(…) Η πρώτη μας συνάντηση έγινε σε καφέ ξενοδοχείου. Στη συνάντηση χτύπησε το τηλέφωνο και ο Κοντος μας είπε ότι θα πρέπει να φύγει γρήγορα για να πάει να χειρουργήσει ένα παιδάκι. Βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα στην Ελβετία όπου κουράριζε κάποιους φημισμένους και επώνυμους. Ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός απορρίπτοντας τις χημειοθεραπείες.

Έβλεπα έναν γιατρό, βαθιά θεοσεβούμενο άτομο, και από όσα μου έλεγε πείστηκα ότι επιτέλους υπήρχε λύση για την πλήρη ίαση του παιδιού μου. Όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του παιδιού ήταν σταθερή, έγινε η δεύτερη συνάντηση μας που πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο όπου ίδιος ο Κόντος έκανε αιμοληψία στο παιδί για να τη στείλει στο ελβετικό κέντρο έρευνας που μας είχε πει, για γονιδιακό έλεγχο και ανάλυση DNA.

Η τρίτη συνάντηση μας έγινε στο γραφείο του φίλου του γιατρού, απέναντι από το σημείο όπου ο Κοντος εξέτασε το παιδί σε αυτή τη συνάντηση. Ο Κόντος στο σημείο αυτό μας είπε ότι δεν υπάρχει υποτροπή αύξηση του όγκου, ακυρώνοντας τους γιατρούς ή το γιατρό που γνωμάτευσε την μαγνητική εξέταση που πραγματοποιήσαμε εκείνο το χρονικό διάστημα, αλλά ότι υπάρχει από τα υπολείμματα που αποσυντίθενται δημιουργώντας αυλακώσεις και υγρά και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Σε αυτή τη συνάντηση δεν μας μίλησε καθόλου για τη θεραπεία που επρόκειτο να ακολουθήσουμε.

Η τέταρτη συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο, όπου εκεί μας έδωσε για πρώτη φορά το κουτί με τα σκευάσματα της θεραπείας του, το οποίο όπως μας είπε προοριζόταν για κάποιο μεσήλικα και ο Κόντος επέλεξε να παραχωρήσει την θέση του για το καλό του παιδιού μας. Επίσης μας έδωσε και ένα σημείωμα που έγραφε χειρόγραφα τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά με προορισμό συνολικής αξίας 22.000€, περίπου δηλαδή το συνολικό ποσό για την αξία των σκευασμάτων της προτεινόμενης θεραπείας.

Μάλιστα ο Κόντος υποστήριζε ότι εκείνος δε λαμβάνει χρήματα αλλά τα χρήματα πηγαίνουν σε μοναστήρια ή εταιρείες, εάν θυμάμαι καλά, που παρασκεύαζαν τα σκευάσματα σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Αυτό που μου έκανε εντύπωση εκεί ήταν ότι υπάλληλος της καφετέριας τον προσφωνούσε “γιατρέ μου”.

Η πέμπτη συνάντηση μας έγινε στην Θεσσαλονίκη όπου ο Κόντος έκανε ένεση στο παιδί. Εκεί ο Κόντος περίμενε να του δώσουμε τα χρήματα που μας είχε ζητήσει. Εμείς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για να του δώσουμε τα χρήματα.

Είχαμε σκοπό να τα καταθέσουμε στο λογαριασμό και όχι μετρητά. Ο Κόντος δεν ήθελε να μας δώσει λογαριασμό για να μην προκύπτει κατάθεση στο όνομα του και μας πρότεινε να δώσουμε τα χρήματα αρχικά σε επιταγές. Μάλιστα ο Κόντος στο άκουσμα ότι δεν είχαμε μαζί μας τα χρήματα αντέδρασε υπερβολικά μη επαγγελματικά και χαρακτηριστικά έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι του καθισμένος στο κρεβάτι και τραβούσε τα μαλλιά του. Τελικά πεπεισμένος ότι θα έκανα το παιδί μου καλά, πήγα και του παρέδωσα τα χρήματα σε μετρητά την επόμενη μέρα στο καφέ όπου δεν ήταν κανένας άλλος παρών» τόνισε ο γονιός, και κατέληξε:

Μετά από αυτό μιλούσε μόνο με τη σύζυγό μου. Όταν πλέον το παιδί μου δεν μπορούσε να συνεχίσει τη θεραπεία του Κόντου λόγω δυσκολίας στην κατάποση αλλά και συνεχόμενων εμετών, η οικογένειά μου άρχισε να έχει αμφιβολίες για τη θεραπεία του και τα αποτελέσματα που εκείνος υποσχόταν.

Το παιδί μου μπήκε στο νοσοκομείο στις11 Δεκεμβρίου 2016 και έπεσε σε κώμα. Ακόμη και τότε ο Κόντος συνέχισε να καθησυχάζει τη σύζυγό μου με ψεύτικες υποσχέσεις ότι ο κίνδυνος θα ξεπεραστεί ενώ δεν μας επισκέφτηκε ούτε μία φορά στο νοσοκομείο ως γιατρός που τον παρακολουθούσε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Κόντος μας εξαπάτησε εκμεταλλευόμενος την υπερβολική μας αγάπη για το παιδί μας και την αγωνία μας να γίνει καλά, με κάθε δυνατό τρόπο, αποσπώντας μας χρήματα. Αδιαφόρησε εάν με την διακοπή της θεραπείας σύμφωνα με όσα όριζε ιατρική επιστήμη η κατάσταση της υγείας του παιδιού μου θα βελτιωνόταν ή θα εξελισσόταν διαφορετικά. Ο Κόντος αποδέχτηκε την διακοπή της θεραπείας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ιατρικής βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ