ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα το USB με τη συνομιλία Παππά – Μιωνή

Στον εισαγγελέα το USB με τη συνομιλία Παππά – Μιωνή
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται το USB με την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή.

Ο κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης θα αποφασίσει, ενδεχομένως και αύριο, Τετάρτη, εάν θα προχωρήσει σε έρευνα για τα καταγγελλόμενα και εάν ναι, προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί αυτή.

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής διαβίβασε σήμερα στον εισαγγελέα έναν πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της.

Εκτός από το αντίγραφο της ηχογραφημένης συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία, απέστειλε το συνοδευτικό έγγραφο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της διήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του κ. Παππά.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή διαβίβασε το φάκελο στον εισαγγελέα σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ