ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού μετά το θετικό τεστ κρατουμένου

Κορωνοϊός: Αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού μετά το θετικό τεστ κρατουμένου
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Το θετικό τεστ κορωνοϊού σε κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, έχει δημιουργήσει έντονη αναστάτωση.

Ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, διευκρίνισε πως ο Λίβυος, ο οποίος εξετάστηκε και βγήκε θετικός στον ιό, δεν είναι νέος κρατούμενος, αλλά βρισκόταν ήδη σε πτέρυγα της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας.

Ο κ. Καρακίτσος είπε: «Ένα κρούσμα κορωνοϊού στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όχι από νεοεισερχόμενο κρατούμενο, αλλά από κρατούμενο που βρισκόταν ήδη και κινούταν μέσα σε μία πτέρυγα έχει δημιουργήσει αναστάτωση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπήρξε αθρόα διασπορά στα κελιά».

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε πως υπήρξε προειδοποίηση του σωματείου του προς όλους τους ιθύνοντες σχετικά με τους κινδύνους της άρσης των μέτρων στις φυλακές.

«Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι πως είχαμε στείλει σχετικό έγγραφο από τον Μάιο και στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασία και στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ και στην υπηρεσιακή μας ηγεσία ότι η σταδιακή άρση των μέτρων στις φυλακές πρέπει να συνοδευτεί με μία σειρά από συγκεκριμένα μέτρα όπως την υποχρεωτική κίνηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στα καταστήματα κράτησης που θα λαμβάνουν τακτικά δείγματα από κρατούμενους και εργαζομένους. Αυτό το αίτημά μας δεν εισακούστηκε και να που βρισκόμαστε σήμερα, τέλη Ιουνίου σε μία τέτοια περίπτωση».

Τέλος, εξέφρασε την πλήρη άγνοιά του για το εάν θα μεταβεί στη φυλακή κλιμάκιο του ΕΔΟΥ.



Το κρούσμα

Ο καρούμενος είχε κάποιες ενοχλήσεις στον λαιμό, του έγινε το τεστ για τον ιό και βγήκε θετικό. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι Αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ που έγινε στον κρατούμενο για να επιβεβαιωθεί πως έχει, πράγματι, μολυνθεί.

Οι κρατούμενοι που μοιράζονται το ίδιο κελί με τον νοσηλευόμενο έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ